Lütfen bekleyin..



Mahalle sakinleri ocak ayında gelecek denilen doğal gaz hattının çekilmesini istiyor

18 Şubat 2024, 15:10 - Okunma: 321

Batman merkez 19 Mayıs Mahallesi sakinleri, Batman Valisinin ocak ayında mahalleye doğal gaz gelecek diye kendilerine verdiği sözü hatırlatarak, en kısa sürede mahallelerine doğal gaz hattının çekilmesini istiyor.

Doğal gaz için toplanan mahalle sakinleri, kendilerinin de herkes gibi doğal gazdan faydalanmak istediklerini belirtti.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Veli Ekrem Canalp'in Mahalle sakinleri aralık ayında Mahalle buluşmalarında kendilerine mahalleye doğal gazın çekilmesi için ocak ayında söz verdiklerini belirten mahalle sakinleri, verilen sözün kısa sürede yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Yıllardır istekte bulunmalarına rağmen doğal gaz taleplerini karşılanmadığını ifade eden mahalle sakinleri, bu kış mevsiminde de büyük mağduriyet yaşayacaklarını kaydetti.

Tek isteklerinin doğal gazdan faydalanmak olduğunu vurgulayan mahalleliler, Batman Valisine verilen sözü hatırlatarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

"Sayın velimizden tek isteğimiz verilen sözün tutulmasıdır"

Yıllardır bekledikleri doğal gazın Ocak ayında geleceği müjdesini kedilerine veren Batman Valisi Ekrem Canalp'a seslenen mahalle sakinlerinden İsmet Bozan şunları söyledi:

"Burası 19 Mayıs Mahallesidir. Sayın valimiz aralık ayında mahalle buluşmalarında buraya gelmişlerdi ve bizlere mahalleye ocak ayında doğal gaz geleceği sözünü verdi. Şu an mahallemizde bulunan resmi dairelere bazı sokaklara doğal gaz çekilmiş durumdadır. Şu an evlerimizde kömür ve odun kullanıyoruz. Bu da hava kirliliğine neden oluyor. İki evim var, emekliyim ve başka da bir gelirim yok. Doğal gaz gelirse bizim hanımlarımız da milletin hanımları gibi rahat olurlar ve hepimiz için iyi olacaktır. Sayın velimizden tek isteğimiz verilen sözün tutulmasıdır. Başka da bir şey istemiyoruz."

"Valimizden doğal gaz sözünü yerine getirmesini bekliyoruz"

Batman Valisine seslendiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Mehdi Ekin, "Sayın valimiz taziye evimize gelip bizimle toplantı yaptı ve bizlere ocak ayında doğal gazın çekileceğini söyledi. Valimizden o sözünü yerine getirmesini bekliyoruz. Evlerimize doğal gaz tesisatı ve her şeyimizi çekmiş halde doğal gazın gelmesini bekliyoruz. Komşunda doğal gaz var ve bende yok bunda dolayı çok mağduruz. Her sene evimi boyamak zorunda kalıyoruz. Odunun tonu 5 bin lira civarı olmuş. Elektrik faturalarımız çok yüksek geliyor. Mahallemize en kısa sürede doğal gazın getirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Borç altına girip bütün doğal gaz hazırlıklarımızı bitirdik"

Tek isteklerinin mahallelerine doğal gazın getirilmesi olduğunu söyleyen Hasibe Uruç, "Evimizin önünden doğal boruları geçmesine rağmen sokağımıza getirmediler. Eşim KOAH hastası olduğu için odun ve kömür yakamıyoruz. Bundan dolayı eşimi sürekli hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz. Valimiz ocak ayında doğal gazın geleceği müjdesini verdiği için borç altına girip bütün hazırlıklarımızı da bitirdik. Elektrik faturalarımız çok yüksek geliyor. Tek isteğimiz mahallemize doğal gaz getirilmesidir." diye konuştu.

"Doğal gazın kesinlikle en kısa sürede mahallemize getirilmesini istiyoruz"

Ocak ayında gelmesini bekledikleri doğal gazın şubat ayı sonlarına gelmesine rağmen halen yapılmadığını ifade eden Şükran Okşar, "Sayın valimiz ocak ayında sokağımıza doğal geleceğini söylemişti ve şu an şubat ayının sonları ve halen doğal gazımız yok. Mahalle olarak hepimiz çoluk çocuk mağduruz. Bu yüzden elektrik faturalarımız çok yüksek geliyor. Odun fiyatları da çok yüksek olduğu için alamıyoruz. Ondan dolayı doğal gazın kesinlikle en kısa sürede mahallemize getirilmesini istiyoruz." dedi.

"Rahat bir şekilde ısınmak istiyoruz"

Kendilerinin de rahat bir şekilde ısınmak istediklerini belirten Sabriye Demir ise şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 yıldır hastayım. Eşim de çok yaşlı ve çok hareket edemiyor. Elektrik faturalarını ödeyemiyoruz. Mahallemize doğal gazın en kısa sürede getirilmesini istiyoruz. Evimizde çalışan da yok. Eşimiz yası 70'dir ve çalışamaz. Bizlerinde evine doğal gazın gelmesin ve rahat bir şekilde ısınmak istiyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=