Lütfen bekleyin..



STK'lar: Gazze'deki zulme sessiz kalan herkesi Allah'a şikâyet ediyoruz

02 Mart 2024, 15:10 - Okunma: 405

Batman'daki STK'lar, halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere dünyanın gözü önünde Gazze'de yaşanan zulme sessiz kalan herkesi Allah'a şikâyet ettiklerini belirttiler.

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, siyonist işgal rejimi tarafından aylardır Gazze'de uyguladığı katliam ve soykırımlara dikkat çekmek amacıyla 'Filistin'e destek' temasıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Memur-Sen Batman Şubesinde düzenlenen basın açıklamasına katılan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Gazze'de 5 aydır soykırım yapıldığını söyledi.

Rıdvan Kaya

"Direniş sürüyor"

Gazze'nin bütün dünyanın bir imtihanı olduğunu ifade eden Kaya, "Gazzeli kardeşlerimiz büyük bir musibete maruz kalmalarına rağmen Allah'a hamd olsun ki büyük bir dirençle zalimlere teslim olmadan, tavizsiz bir şekilde direnişlerini sürdürüyorlar. Bu aynı zamanda bütün dünyanın bir utancı oldu. Bu zulme sessiz kalan, bir şekilde zalimlerin katliamlarını doğrudan ya da dolaylı destekleyen küresel zalimlerin bir kere daha biz ne kadar büyük bir vahşetin ortağı olduklarını gördük. Bu süreç aynı zamanda dünya halklarının da vicdani bir anlamda intifada sürecini ortaya koydu." dedi.

"Tarihin en büyük yıkım ve soykırımına şahit olduk"

Ardından STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Şehmuz Önlü, siyonistlerin 147 gündür hastaneleri, okulları ve camileri bombalayarak tarihin vahşi katliamlarını gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırılarda şu ana kadar 30 bini aşkın Filistinlinin şehit olduğunu, 70 bin kişinin ise yaralandığını aktaran Önlü, tarihin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit olduklarını kaydetti.

Şeyh Ahmet Yasin'in kendilerini Allah'a şikâyet etmesinin üzerinden yaklaşık 20 yıl geçtiğini aktaran Önlü, bugün devam eden siyonist zulmüne karşı olan suskunluklarının utancının kendilerine bir ömür yettiğini belirtti.

Bugünkü Müslümanların tarihine ise bin yıl sürecek bir kara leke çalındığını ifade eden Önlü, "İyi ki Şeyh Ahmet Yasin, Rantisi gibi mücahitler bu halimizi görmediler." dedi.

Şehmuz Önlü

"Ya Rabbi ülke liderlerini sana şikâyet ediyoruz"

Kendi acziyetlerini ve çaresizliklerini Allah'a şikâyet ettiklerini vurgulayan Önlü, "Allah'ın bizleri affetmesini ve bu zulme taraf olmayanlardan yazmasını diliyoruz. Yapabileceğimiz mal ile cihat edip Gazze'ye destek olmak ve dil ile cihat edip bu zulme karşı haykırmaktır. Ya Rabbi halkı Müslüman olan tüm ülke liderlerini sana şikâyet ediyoruz." diye konuştu.

"Kadın örgütlerini, çocuk hakları örgütlerini ve israil ile ticari ilişkilerini devam ettirenleri Allah'a şikâyet ediyoruz"

Sadece toplanıp kınama mesajı verenleri, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap ligini Allah'a şikâyet ettiklerini kaydeden Önlü, "Acımasızca katledilen anneleri ağızlarına dahi almayan kadın örgütlerini Allah'a şikâyet ediyoruz. Savaşların en masumu ve en kaybedeni olan çocukların katledildiği bir ortamda devekuşu gibi davranan çocuk hakları örgütlerini Allah'a şikâyet ediyoruz. İsrail ile ticari ilişkilerini devam ettirenleri Allah'a şikâyet ediyoruz. İsrailli firmalar ve temsilcilerine yaptırım uygulamayanları Allah'a şikâyet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Allah rızası için bu zulme sessiz kalmayalım"

"Demir Kubbenin sahiplerinden korktuğu kadar gök kubbenin Rabbinden korkmayan liderleri ve zihniyeti Allah'a şikâyet ediyoruz." diyen Önlü, şöyle devam etti:

"Şehit haberleri art arda gelirken bunu bir Arap meselesi ya da toprak meselesi olarak görenleri Allah'a şikâyet ediyoruz. Ukrayna'ya, Karabağ'a SİHA gönderip Gazze'ye sadece dua gönderenleri Allah'a şikâyet ediyoruz. İsraili bir devlet, HAMAS'I ise terörist olarak gören dâhili ve harici tüm ideolojileri Allah'a şikâyet ediyoruz. Bu kadar şikâyetten sonra Allah'ın rızası için bu zulme sessiz kalmayalım. Maddi manevi desteklerimizi esirgemeyelim. Her yerde bu zulmü anlatalım, analım, unutmayalım, unutturmayalım. Umulur ki Allah bizlere rahmet eder." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=