Lütfen bekleyin..



Ramanlı: Güvenli Eğitim Yuvaları Kuracağız

02 Mart 2024, 17:00 - Okunma: 431

HÜDA PAR Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, proje lansman programında açıkladığı projelerden ‘Eğitim Yuvaları’ projesinin ayrıntılarını paylaştı.

Ramanlı, projelerini 'Modern Projelerimiz' başlığıyla tek tek açıklamaya devam ediyor.

Ramanlı sosyal medya hesabından, “En büyük borcumuz çocuklarımızadır. Onlara nitelikli bir gelecek borçluyuz. Bu geleceği onlara sunmak için kreşler açacağız. Bu eğitim yuvalarında çocuklarımız hem eğlenecek hem dillerini öğrenecek hem de iyi bir eğitim alacaklar. Anne babalarımız da rahat rahat kendi işleri ile ilgilenecekler” notuyla ‘Eğitim Yuvaları’ projesi ile ilgili videolu mesaj paylaştı.

Eğitim yuvalarında çocuklar dini değerlerini ve ana dillerini öğrenecekler

Çocukların okul öncesi eğitimleri için eğitim yuvaları açacaklarına vurgu yapan Ramanlı, “Çocuklarımızın okul öncesi eğitimleri için belediyeye ait eğitim yuvaları açacağız. Böylece ailelerimizin çocuk eğitimi konusunda yüklerini hafifleteceğiz. Bu eğitim yuvalarında çocuklarımızın dini değerlerini ve ana dillerini öğrenecekleri ortamlar sağlayacağız. Böylelikle çocuklarımızın kendi kültürlerini, örf ve geleneklerini tanımalarına katkıda bulunacağız.” dedi.

Kadınların yükünü hafifletmek istediklerini belirten Ramanlı, “Bazı ailelerimiz var anne-baba birlikte çalışıyor. Ya da baba çalışsa da anne sosyal hayatın, iktisadi hayatın içerisinde koşturuyor. Kadın-erkek bu toplumun vazgeçilmezidir. Her biri kendine uygun rolleri üstleniyor. Kültürel, inanç, eğitim gibi pek çok alanlarda kadınlarımız hem çocuklarına bakıyor hem ailenin işlerini yapıyor hem de dışarıya koşturmak zorunda kalıyor. Bacılarımız, kadın kollarımız hem evi sırtlanmış hem de siyasi faaliyetleri sırtlanmış durumdalar. Kadınlarımızın yükünü hafifletmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

serkan-ramanli-egitim-yuvalari-projesi.jpg

Kadınlarımızın sosyal hayata katılımını artıracağız

Ailelerin çocuklarını huzuru kalple bırakacağı güvenli kreşler oluşturduklarına işaret eden Ramanlı şöyle konuştu: “Kadınlarımız iktisadi, ticari, kültürel, siyasi hangi alanda olursa olsun çalıştığında çocuklarını bırakabileceği güvenli kreşler oluşturacağız. Kuracağız kreşler o bilindik sadece çocukların oyalandığı kreşlerden olmayacak. Değerlerini onlara aşılayacağız, manevi değerlerle yüklü, kim olduğunu bilen, kimliğinden haberdar, birikimli ve okul öncesine hem duygusal hem fiziksel olarak hazır olan çocuklar yetiştireceğiz. Hem kadınlarımızın sosyal hayata katılımını artıracağız hem de çocukların güvenli bir şekilde kalacağı kreşler inşallah hayata geçireceğiz.”

 

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=