Lütfen bekleyin..



Hırsızlar, kablosunu çaldığı 6 evi elektriksiz bıraktı

04 Mart 2024, 13:48 - Okunma: 331

Batman'da mahalle aralarındaki ev ve iş yerlerinin elektrik kablolarını çalan hırsızlar, 6 evi elektriksiz bırakarak mağdur etti.

Son dönemlerde artan kablo hırsızlığı olayları vatandaşı çileden çıkartıyor. Kentin pek çok farklı noktasında meydana gelen kablo hırsızlığı olayları nedeniyle elektriksiz kalan vatandaşlar, mağdur oluyor.

Batman merkez Meydan Mahallesi 1121. sokakta elektrik kablolarının çalınmasına tepki gösteren vatandaşlar, durum karşısında yetkililerin hızlı şekilde sorunları çözememesinden yakınıyor.

Özellikle mahalle aralarında bulunan ev ve mekânlarda meydana gelen hırsızlık olayları sonrasında vatandaşlar sitem edip hırsız veya hırsızların yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

"6 daire elektriksiz kaldı"

Çalınan elektrik kablosunun kendilerine yaklaşık 10 bin liraya mal olacağını belirten ev sakinlerinden Cengiz Kan, "Bugün sabah saat 05:00 civarında elektrik panosundan binamıza giden ana kablolarımız çalındı. Elektrik ustanın dediğine göre yaklaşık 25 metre kablonun 10 bin lira civarında tutacağını söyledi. Bundan dolayı binada bulunan 6 dairenin elektrikleri kesildi ve şu anda mağduruz. Durumu polislere ilettik. Buraya gelip tutanaklarını tutular ama bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Çünkü bize olumlu bir şey söylemediler." ifadelerini kullandı.

"Hırsızlık yapanların yakalayıp cezalandırılmasını istiyoruz"

Artan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için hırsızların yakalanıp cezalandırılması gerektiğini ifade eden Kan, "Batman'ın en işlek caddesinin üzerinde bulunan bir yerde alenen hırsızlık yapılması üzücü ve vatandaşa da ayrı bir maliyet çıkarıyor. Bunda dolayı yetkililere çağrımız hırsızlık olaylarına karşı daha duyarlı olmaları ve önüne geçmeleridir. Bu tür olayların tekrarlanmaması için de hırsızlık yapanları yakalayıp gereken cezaların verilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=