Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Sağlık çalışanları açlığa mahkum edilmemeli

05 Mart 2024, 10:18 - Okunma: 825

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşan sağlıksız yemekler yüzünden çalışanların açlığa mahkum edilmemesi gerektiğini söyledi.

Sağlıklı besine ulaşım hakkının engellenmemesi gerektiğini ifade eden Dursun, ilin en büyük sağlık tesisi olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son dönemlerde baştan savma şekilde verilen yemek hizmetlerinden sağlık çalışanlarının oldukça muzdarip durumda olduklarını belirtti.

Konu iletilmesine rağmen süreç içerisinde gözle görülür bir iyileştirmenin ortaya konulamadığını ifade eden Dursun, "Diğer sağlık tesislerimizden de benzer şikâyetler aldığımız yemek hizmetleri ile ilgili bir düzenlemenin yapılması elzem hale gelmiştir. Hiçbir sağlık çalışanımız yemek hizmetlerinden memnun değildir. Sağlık çalışanlarımıza yaraşan ise hijyen şartlarına uygun, besin değeri yüksek, lezzetli ve doyurucu yemeklerdir." dedi.

Açıklamasının devamında Dursun, "Unutulmamalıdır ki sağlıklı besine ulaşım, yeterli ve dengeli beslenme sadece sağlık çalışanlarının, hasta ve refakatçilerinin değil tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. Artık halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşan sağlıksız yemekler yüzünden çalışanlarımız açlığa mahkum edilmemelidir. Bundan sonraki süreçte her türlü yemek boykotu, her gün verilen yemek hizmetlerinin tutanak altına alınması, diğer tüm eylem hallerimizin hazırda olduğunu hatırlatıyor; yemek hizmeti veren firma, tüm taraf ve yetkilileri bu hususta sorumluluk almaya ve sağlıkçılarımızın seslerini duymaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=