Lütfen bekleyin..



Siyer Yarışmasında ödül alanlar açıklandı: 5 umre ve 1342 ödül kazanıldı

05 Mart 2024, 18:20 - Okunma: 967

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, 5 kişinin umre, bin 342 kişinin de bilgisayar, tablet, altın, dron ve benzeri çeşitli ödül kazandığını söyledi.

9 Ekim 2023'te startını verdikleri ve 11 Şubat'ta 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla yaptıkları ödüllü Siyer Yarışmasında ödül kazananların kura çekiminin ardından netleştiğini belirten Aslan, 5 kişinin umre, toplamda bin 342 kişinin ise çeşitli ödül kazandığını aktardı.

Aslan, Gümüşhane Kelkit ilçesinden Esila Nur Yıldırım, Elazığ merkezden Muhammed Ali Kaplan, Bursa Gürsu ilçesinden Zehra Çelik, Diyarbakır merkezden Yılmaz Fidan ve Kayseri merkezden Şükrü Şaş'ın umre ödülü kazandığını ifade etti.

Türkiye genelinde 100 binlerce Peygamber sevdalısı halkın yarışmaya katılım gösterdiğini vurgulayan Aslan, yarışmaya gösterilen yoğun teveccühün kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade etti.

Siyer Yarışmasına gösterilen ilginin kendilerine şevk verdiğini dile getiren Aslan, bu durumun daha programlı yarışmalar yapacak olmalarına neden olduğunu kaydetti.

"Peygamber aşkı yurdun her köşesine yayıldı"

Yarışma ödüllerinin Türkiye'nin dört bir tarafında dağıldığını, bunun kendilerini sevindirdiğini belirten Aslan, "Yarışmaya gösterilen ilgi dolayısıyla demek ki Peygamber aşkı yurdun her köşesine yayıldı anlamını da çıkarıyoruz. Birinci kategoride dördüncü ve beşinci sınıflar için 400 ödül öngörüyorduk, bu ödüllerin en yükseği dizüstü bilgisayardı. Dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi İzmir Buca'ya, bir tanesi de Diyarbakır merkeze gitti. Bu kardeşlerimizi kutluyorum. Kardeşlerimiz 60 sorudan 59'unu doğru yaptılar. Altıncı sınıflarda yine en yüksek ödülümüz dizüstü bilgisayardı. Dizüstü bilgisayarımız Diyarbakır Silvan'a Semanur Gündoğdu kardeşimize gitti. Kardeşimiz 60 sorunun tamamını bildi." dedi.

Siyer Yarışmasında ödül alanlar açıklandı: 5 umre ve 1342 ödül kazanıldı

"Aynı puanı alanları kurayla belirledik"

Üçüncü kategoride en yüksek ödülün umre ödülü olduğunu aktaran Aslan, "Bu kategoride iki umremiz vardı. Bir kardeşimiz çıkan 75 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak umre kazandı. Bu umremiz Elazığ merkeze Muhammed Ali Kaplan kardeşimize gitti. İkinci umre için aynı puanı alan kardeşlerimiz arasından kurayla belirledik. Bu ödülümüzde Gümüşhane Kelkit ilçesine gitti. Esile Nur Yıldırım kardeşimiz umreyle ödüllendirildi. Üçüncü kategoride yüksek ödülümüz olan dizüstü bilgisayarlarımız Ağrı merkeze ve Diyarbakır merkeze gitti." diye konuştu.

"Soruların tamamına doğru cevap veren kardeşlerimiz vardı"

Yetişkinler kategorisinde toplamda 3 umre ödülünün olduğunu ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Bu üç umreyi vermede epeyce zorlandık. Çünkü soruların tamamına doğru cevap veren kardeşlerimiz vardı. Ödülü alanları kurayla belirlemek zorunda kaldık. Birinci ödülü kazanan kardeşimiz Bursa Gürsu ilçesinden Zehra Çelik kardeşimiz oldu. İkinci umreyi Diyarbakır merkezden Yılmaz Fidan, üçüncü umre ödülünü de Kayseri merkezden Şükrü Şaş kardeşimiz kazandı. Ödüllerin dağılmış olması bizleri ayrıca sevindirdi."

"Ödül verirken zorlandık"

Açıklamasının devamında Aslan, "İkinci kategoride bir de 7'nci ve 8'inci sınıflarımız vardı. Burada da yine zorlandık. Çünkü 60'ta 60 yapan kardeşlerimiz vardı. Bunları da kurayla seçtik. Bir dizüstü bilgisayarı Muhammed İsmail Küçük kardeşimize Niğde merkeze gönderdik. Diğer bilgisayarı da Aydın Nazilli'ye Ömer Talha Bıçak kardeşimize gönderdik." ifadelerini kullandı.

"Ödüller mart ayı bitmeden dağıtılmış olacak"

"Bütün ödülleri değerlendirdiğimiz zaman ödüllerin Türkiye yelpazesi bizleri son derece sevindirdi" diyen Aslan, şunları söyledi:

"Afyon'dan tutun Bolu'ya, Düzce'den tutun Hakkari'ye, Isparta'dan Kayseri'ye, Niğde'den Siirt'e, Sinop'a kadar hemen hemen Türkiye'deki tüm illerimize çeşitli ödüller gönderdik. İnşallah bir sonraki yarışmamız ödül sayımız daha fazla olacaktır. Daha fazla katılım da bekliyoruz. Yarışmada emek sarf eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yarışmaya giren kardeşlerimiz ödüllerini mart ayı bitmeden temsilci kardeşlerimizden alacaklar."

Sistemde sorgulama butonlarının açıldığını hatırlatan Aslan, ödül ve sıralamalı sonuçlara https://peygambersevdalilari.com/wp/siyer-yarismasi/ adresinden ulaşılabildiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=