Lütfen bekleyin..



Ramanlı: ‘Anadilde Hizmet Anlayışı’ sunacağız!

07 Mart 2024, 10:26 - Okunma: 943

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, proje lansman programında açıkladığı projelerden ‘Anadilde Hizmet Anlayışı’ projesinin ayrıntılarını paylaştı.

Ramanlı, projelerini 'Modern Projelerimiz' başlığıyla tek tek açıklamaya devam ediyor.

Ramanlı sosyal medya hesabından, “HÜDA PAR belediyeciliğinde herkes kendi dilinde hizmet görecek, her dile eşit seviyede değer verilecektir. Türkçemiz kıymetlidir, Kürtçemiz gibi, Kürtçemiz de kıymetlidir Arapçamız gibi.” notuyla ‘Anadilde Hizmet Anlayışı’ projesi ile ilgili videolu mesaj paylaştı.

serkan-ramanli-anadilde-hizmet-anlayisi.jpg

“Diller Allah’ın Ayetleridir”

Halkın kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri için belediye hizmetlerinde çok dilli bir hizmet anlayışını sunacaklarını belirten Ramanlı, “Halkımızın kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri ve iletişim sorunlarının önüne geçebilmesi için belediye hizmetlerinde çok dilli bir hizmet anlayışı içerisinde olacağız. Böylelikle belediyemize anadilde hizmet anlayışını sunacağız.” dedi.

Mecliste kendi anadili ile konuşan vekillerin mikrofonunu kapattıklarını hatırlatan Ramanlı, “Mecliste kendi dilini, kendi anadilini konuşanların mikrofonunu kapatıyorlar. Hâlâ tek dil dayatması var. Oysa bizim insanımız bu memleketin insanı her birinin anadili farklı olan insanlar. Arapça, Kürtçe, Çerkezce, Lazca konuşanımız var. Ve bu dillerin hepsi Allah’ın ayetleridir. Bizde bundan hareketle Batmanımızda ne kadar dil konuşuluyorsa o dillerde belediyecilik hizmetini inşallah hayata geçireceğiz. Türkçe bilmediği için hiç kimse hizmetlerden mahrum kalmayacak. Hizmetlerden yararlanması için de illa Türkçe bilmesi gerekmiyor. Türkçe ne kadar değerliyse Kürtçe de bizim için o kadar değerlidir. Kürtçe bizim için ne kadar değerliyse Arapça da bizim için o kadar değerlidir. Çünkü biz diller arasında fark koymuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=