Lütfen bekleyin..



Sahur sofralarının vazgeçilmez ürünleri tezgâhlardaki yerini aldı

07 Mart 2024, 11:00 - Okunma: 329

11 Mart Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayında zenginleşen sahur sofralarıyla birlikte Batman esnafı hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan esnaf, sahur sofralarının vazgeçilmezi tahin, helva çeşitleri, bal, tereyağı, peynir çeşitleri ve birçok ürünü tezgâhlarında sergilemeye başladı.

Özellikle tahin ve helvanın oruçluyu tok tuttuğunu ifade eden esnaf, Ramazan ayına son 2-3 gün kala alış veriş yoğunluğunun başlayacağını söyledi.

Konu ile ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan esnaf, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini belirtti.

"Ürünlerimiz Ramazan ayına hazır ve müşterilerimizi bekliyoruz"

Yunus Yanaç

Sahur sofralarının vaz geçilmezi olan ürünlerin tezgâhlardaki yerini aldıklarını belirten esnaf Yunus Yanaç, "Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Helva çeşitleri, tahin, peynir çeşitleri, pekmez, bal ve tereyağı gibi çeşitlerimizin hazırlıklarını tamamladık. Fiyatlar biraz artmış olsa bile diğer ürünlere göre normaldir. Fiyat artışları genel olarak müşterilerin beklentisinin altındadır. Şu an kısmen de olsa ihtiyaçlarını alan var ama tam olarak Ramazan ayına 2-3 gün kala hareketlilik başlayacaktır. Özellikle helva, tahin, pekmez ve tereyağı, insan direncini artırdığı ve tok tuttuğu için daha çok tercih ediliyor. Ürünlerimiz Ramazan ayı tezgâhımızda hazır ve müşterilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

"Hazırlıklarımız devam ediyor"

Ahmet Erçin

Ramazan ayına son 2 gün kala işlerinin daha da yoğunlaşacağını ifade eden esnaf Ahmet Erçin, "Ramazan aylarında özellikle sahurlarda vatandaş genellikle insanlara tokluk hissi veren tahin, pekmez ve helva tüketiyorlar. Bizim de hazırlıklarımız devam ediyor. Ramazan ayına son 2-3 gün kala da millet alış verişini yapacaktır. Fiyatlar yükseldiği halde elimizde daha önce aldığımız ürünler olduğu için bizler de fiyatı düşük tutuyoruz. Şu an bir kilogram tahini 150 liraya, helvayı 160 liraya, hazır pekmezin iki kilosunu 100 liraya ve yerli pekmezin kilosunu ise 180 ila 200 lira arasında veriyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=