Lütfen bekleyin..



Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Ramazan'da Kur'an-ı Kerim'i çokça okumalıyız

12 Mart 2024, 10:15 - Okunma: 378

Her Müslüman'ın Ramazan ayında ibadetlerini artırıp bol bol Kur'an'ı Kerim okuması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, önemli tavsiyelerde bulundu.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Müslümanların mübarek Ramazan ayı içinde yapması gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının Kur'an, oruç ve cihat ayı olduğunu belirten Cihan, özellikle Ramazan'da indirilen Kur'an'ı Kerimin çok ve her zaman okunması gerektiğini söyledi.

"Kur'an'ı Kerim ile amel etmeliyiz"

Camilerde mukabelelere katılarak bu ayda en az bir Kur'an'ı Kerimi hatmetmek gerektiğini vurgulayan Cihan, "Bu mübarek ayda daha çok Kur'an'ı Kerimle hemhal olmalıyız. Başka bir Ramazan'a ulaşma garantimiz bulunmamaktadır. Kur'an'ı Kerim'i anlamak, hayatımıza koymak, onunla amel etmek önemlidir. Kur'an öyle bir kitaptır ki okuyup hatmedilmesi, ezberlenmesi, namazda okunması, günlük hayatımızı dizayn etmesi, ailemizi, toplumsal ilişkilerimizi, en önemlisi de yönetimimizi kapsaması gerekmektedir. Kur'an'ı Kerimin Cihan şümul işlevini unutmamak gerekir." dedi.

"Akrabayı, fakirleri, yetimleri koruyup gözetmeliyiz"

Ramazan ayının aynı zamanda müminler için bir eğitim ve öğretim ayı olduğuna işaret eden Cihan, "Bu ay Hakk’ı üstün tutmak, nefisleri terbiye etmek, öleceğimiz günü düşünerek, tereddütsüzce İslam’ı yaşamak, ibadetler ve hayırlar için özel ve verimli bir aydır. Rabbimizi her zaman zikretmeyi artırmalıyız. Tespih çekerek Allah’ı zikretmeliyiz. Bu ayı en iyi şekilde değerlendirip, gaflete düşmekten ve boş işlerden uzak durmalıyız. Yakın ve uzak akrabayı, fakirleri, yetimleri koruyup gözetmeli, sıkıntılarını gidermek, maddi ihtiyaçlarına yardımcı olunmalıyız." diye konuştu.

"Bir Kur'an nesline ihtiyaç var"

İslâm coğrafyasında siyonistler ve işbirlikçilerin sömürüsünden dolayı fakir kalmış, servetleri talan edilmiş, Müslümanların dertleriyle dertlenmek, onlara ekonomik katkı sağlamak her müminin üzerine farz olduğunu ifade eden Cihan, "Müslümanların sorunlarını çözmek için Müslümanların birlik ve beraberliklerine, bir Kur'an nesline ihtiyaç vardır. Faizci, kapitalist düzeni değiştirerek Kur'an'ı Kerimle barışık bir dünya düzeni inşa etmelidir. İlahi bir düzene hem İslâm âleminin hem de bütün dünyanın ihtiyacı vardır." dedi.

"İslam coğrafyasını düşünelim"

Dünyadaki Müslümanların durumunu, Gazze'de yaşanan vahşeti, İslam coğrafyasının içine düştüğü zulmü herkesin düşünmesi gerektiğini ifade eden Cihan, şöyle devam etti:

"Siyonizm ve işbirlikçilerinin yaptığı katliamlar, zalim ve firavunların zindanlarında işkence gören mustazaflar, namus ve iffetine tecavüz edilen mazlumlar, evini, barkını, ülkesini terk etmek zorunda kalan kimsesiz müminler, sahipsiz ümmeti, İslam coğrafyasını düşünelim. Daha nice soykırım, talan ve işkenceler yapılırken, Şanlı Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) 'Kendi nefsi için istediğini, kardeşi için de istemeyenler kâmil mümin olamaz' fermanını düşünerek bu mübarek Ramazan ayında bunları da tefekkür edelim. Kur'an yolunda yürüyelim. Dua edelim." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=