Lütfen bekleyin..



Ramazan ayında çiğ köfteye talep arttı

17 Mart 2024, 14:08 - Okunma: 375

Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ köftenin yoğun ilgi görmesi satışlarını ikiye katlandı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan çiğ köfteye olan rağbetin arttığını belirten ustalar, çiğ köfte satışlarından memnun olduklarını söyledi.

Etli etsiz olmak üzere iki çeşidi bulunan çiğ köfte yılın 12 ayı tüketilirken Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşın talebi daha da arttı.

Ramazan aylarında çiğ köftenin diğer günlere göre daha fazla satıldığını söyleyen çiğ köfte satıcıları, çiğ köftenin iftar sofralarına farklı bir lezzet kattığını, vatandaşların doyumluk değil de tadımlık aldığını ifade ettiler.

İftar saatine yakın çiğ köfte satıcılarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ise hem lezzeti hem damak tadı kıvamı ve iştah açan çiğ köfteyi özellikle iftar sofralarında hiç eksik etmediklerini söyledi.

"Normal aylara göre Ramazan ayında satışımız iki katına çıktı"

Abdurrahman Çelik

Ramazan ayı dolayısıyla çiğköfte satışlarının ikiye katlandığını belirten çiğköfte satıcısı Abdurrahman Çelik, "Ramazan ayında çiğköfteye rağbet daha güzel oluyor. Genelde müşterilerimiz sabit ama Ramazan aylarında yoğunluk yaşıyoruz. Bununda sebebi ise çiğköftenin iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelmesidir. Bölgemizde ise çiğköfteye ayrı bir rağbet var ve Ramazan aylarında çiğköfte tüketimi daha fazla oluyor ve neredeyse normal aylara göre satışımız iki katına çıkıyor. Allah'a şükürler olsun satışlardan memnunuz." dedi.

"Çiğköfte her zaman vazgeçilmezimizdir"

Volkan Abay

İftar sofrasında olmazsa olmazlarının çiğ köfte olduğunu belirten vatandaş Volkan Abay, "Her iftar sofrasında çiğ köfteyi eksik etmiyoruz. Çiğ köftenin hem yemesi kolay hem ağza güzel bir tat veriyor hem de iştah açıyor. Sofrada olmazsa olmazımızdır. Ramazan ayında olsun ya da olmasın çiğköfte her zaman vazgeçilmezimizdir. Etli ve etsiz olarak yapılanı var. Ama daha sağlıklıdır diye genelde etsiz olan çiğ köfteyi tercih ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Soframızda olmazsa olmazımızdır"

Veysi Tani

Çiğ köfteyi iftar sofrasında eksik etmediklerini ifade eden bir diğer vatandaş Veysi Tani ise şunları söyledi: "İftarda yemek için çiğ köfte almaya geldim. İştahı açtığı için her zaman alıyorum ama Ramazan ayında daha çok alıyorum. Çiğ köfte; soframızda olmazsa olmazımızdır. Lezzetli ve iştah açtığı için sürekli almayı tercih ediyoruz. Ailece çiğ köfteyi seviyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=