Lütfen bekleyin..



Fırıncılar, Ramazan ayında da zorlu ve yoğun mesailerine devam ediyor

18 Mart 2024, 17:10 - Okunma: 397

11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçlarını pişiren fırıncılar, zorlu ve yoğun mesailerine durmaksızın devam ediyor.

Ramazanda yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, insanların iftar ve sahur sofralarına ekmek ihtiyaçlarını gidermek için yoğun mesai harcıyor.

Özellikle iftara saatler kala pide, kıymalı pide ve fırında yemek pişirmek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk fırıncıları zor durumda bırakıyor. Geçen senelere göre havaların serin ve günlerin kısa olması fırıncıları sevindiriyor.

Ramazan ayından dolayı mesai saatlerini değiştiren fırıncılar, işleri zor olmasına rağmen hem oruçlarını tuttuklarını hem de sahur vaktine kadar vatandaşlara hizmet sunmaya devam ettiklerini söyledi.

"Bu yıl oruç tutarken fazla zorlanmıyoruz"

Havaların serin geçmesinden dolayı oruç tutarken fazla zorlanmadıklarını belirten pişirme ustası Mehmet Tunç, "Ramazan ayından önce çalışma saati olarak sabah 06:30'da fırına geliyor, akşam saat 19:00 kadar çalışıyorduk. Şu anda oruç ayından dolayı öğlen saat 12:00'de fırına gelip gece saat 03:00'e kadar çalışıyoruz. İftarımızı burada açıyoruz. Bu yıl hava serin olduğu için oruç da güzel geçiyor. Bu yıl oruç tutarken fazla zorlanmıyoruz elhamdülillah. Havalar sıcak olunca oruçluyken ister istemez biraz zorlanıyoruz. Bu şekilde hem orucumuzu tutuyor hem de çalışıyoruz. Bayram sabahına kadar bu şekilde çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Elhamdülillah, hem çalışıyor hem de orucumuzu tutuyoruz"

Zorlanmalarına rağmen hem çalıştıklarını hem de oruçlarını tutarak çalışmaya devam ettiklerini ifade eden bir diğer pişirme ustası Hakim Kaya, "Pişirme ustasıyım. 4-5 yıldır bu işi yapıyorum. Ramazan ayından önce sabah saat 06:00'da işe geliyor, akşam ezanına kadar çalışıyorduk. Şu an Ramazan ayı nedeniyle mesai saatlerimizi değiştirdik. Öğlen vaktinde açıyor, sahur vaktine kadar çalışıyoruz. Biraz zorlanıyoruz ama Allah'a şükür idare ediyoruz ve Allah yardım ediyor. Ramazan ayı bereketiyle geliyor. Bu sene hava serin ve günler de kısa olduğu için zaman güzel geçiyor. Bu şartlarda elhamdülillah hem çalışıyor hem de orucumuzu tutuyoruz. Tutamayanlar da inşallah oruçlarını tutarlar." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=