Lütfen bekleyin..



Batman Ziraat Odası Başkanı Aydiş: Son 10 yılın en iyi üretimini alabiliriz

05 Nisan 2024, 10:52 - Okunma: 128

Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, nisan ayında beklenen yağışların da yağması durumunda Batman'da son 10 yılın en iyi üretimini alacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman'daki hububatın son durumuna ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bu sene yağan yağmurun tarımsal üretim için çok iyi olduğunu belirten Aydiş, "Son iki senedir yağışlarımız iyi ama bu sena çok daha iyiydi. Beklentimiz nisan ayı içerinde de bir ya da iki defa daha yağmur yağarsa hiçbir sıkıntımız kalmaz. Üretiminde fevkalade iyi olacağını düşüyoruz. Tabi en iyi sonucu Allah'tan diliyoruz." dedi.

"Yağmur fazlalığımız bile var"

Bu sene ekinlerin çok iyi durumda olduğunu ifade eden Aydiş, "Hatta şu anda yağmur fazlalığımız bile var. Ortalama 600 bin ton civarında buğday, arpa ve mercimekte bir üretimimiz söz konusudur. Önümüzdeki günlerde tekrar beklenen yağmurlar yağarsa belki de Batman'da son 10 yılın en iyi üretimini alacağımızı tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Nizamettin Aydiş

"Rekoltemiz çok iyi olacaktır"

Bu sene hububatta bekledikleri rekoltenin geçmiş senelerden daha iyi olacağını beklediklerini vurgulayan Aydiş, şöyle devam etti:

"600 bin dekar arazimiz var ve bu sene buğdayda kuru şartlarda dekarda 500 kilo ve üzeri alacağımızı tahmin ediyoruz. Böyle olunca rekoltemizde çok çok iyi olacaktır. Mercimek ve arpada aynı buğday gibi yağmur isteyen ürünlerdir. İkisi de aynı şekilde yağmurdan faydalandılar. Üretim iyi olduğu zaman fiyatta iyi olur. Bugün üretimde dekar başına 200 kilo geldiği zaman ne kadar fiyat verseniz az gelir. Ama kuru şartlarda 500 kilo ve sulu arazide 700-800 kilo civarında ürün geldiği zaman fiyat az da olsa çiftçiyi kurtarıyor." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=