Lütfen bekleyin..



Kuyumcularda altın hareketliliği dikkat çekti

15 Nisan 2024, 17:25 - Okunma: 275

Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu kuyumcularda alırken, kimilerinin de yatırım için altın almak istemesi kuyumcularda yoğunluğun oluşmasına neden oldu.

Batman'da vatandaşların rekor seviyelere çıkan altına rağbet göstermesi dikkat çekti. Düğün mevsimine girdiğimiz bugünlerde kimi vatandaşlar takı almak için kuyumcuların yolunu tutarken kimi vatandaşların ise yatırım için altın aldığı görüldü.

Altın piyasasında yaşanan bu hareketlilik en çok kuyumcuların yüzünü güldürüyor.

Altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri İLKHA muhabirine anlatan kuyumcular, vatandaşların altın fiyatlarında yaşanan büyük artışa rağmen "iyi bir yatırım aracı" olarak gördüğü altına ciddi bir rağbet gösterdiğini belirtiyor.

Altının en kârlı yatırım aracı olduğunu ifade eden kuyumcular, düğün sezonuyla birlikte altına talebin de arttığını söyledi.

Sahte altına karşı ise vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan kuyumcular, altının rastgele alınmaması gerektiğini kaydetti.

Mehmet Şerif Toğ

"Fiyat yükseldikçe millet daha çok altına yöneliyor"

Altına talebin çok fazla olduğunu belirten kuyumcu Mehmet Şerif Toğ, "Düğünlerden dolayı alıcılar çoktur. Fiyat yükseldikçe millet daha çok altına yöneliyor. Dövize göre altın çok daha fazla talep görüyor. Bir durgunluk hali var ama altın fiyatları daha da yükselecek. Bugün altın alsan dahi yarın kârlı çıkabiliyorsun. Çünkü fiyatlar yerinde durmuyor." dedi.

"Kârlı olduğu için millet parasını altına çeviriyor"

Altın fiyatlarının değişken olduğunu dile getiren Toğ, "22 ayar gram altın fiyatı 2 bin 380 liradır. 24 ayar külçe altın ise 2 bin 600 lira civarındadır. Çeyrekler 4 bin 200 seyrinde oynuyor. Kârlı olduğu için millet parasını altına çeviriyor. Altın daha çok prim yapıyor. Bundan dolayı millet altına yöneliyor. Ayrıca herkesten de altın alınmamalıdır. Altın alırken çok dikkat etmek lazım. Altını güvenilir kişilerden almak lazım." diye konuştu.

Ahmet Kurtbaş

"Müşteri altın almak istiyor"

Savaşların etkisiyle altın fiyatlarının değiştiğini vurgulayan bir diğer kuyumcu Ahmet Kurtbaş, "Altın güvenilir liman olarak gün yüzüne çıkıyor. Düğün sezonu başladığından dolayı altına şu anda rağbet var. Altın fiyatları müşterileri etkilemiyor. Müşteri altın almak istiyor. Kaos olmazsa altın fiyatları durur, düşer." ifadelerini kullandı.

"Altının yükseleceğine inanıyoruz"

Vatandaşların altına yatırım yaptığını belirten Kurtbaş, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz aylara göre daha fazla rağbet var. Amerika faizleri düşüreceğini söyledi. Haziran ve temmuz ayında altının aşırı yükseleceğine inanıyoruz. Türkiye'de de dolar yükseliş yaparsa altın fiyatları 3 bin liraya kadar çok rahat gitmesi gerekiyor. Vatandaşlar fırsat buldukça altın alsınlar. İleriye dönük planlarını yapsınlar. Vatandaşlar kendi aralarında birbirlerinden altın alıyorlar. Bunu yapmamaları gerekiyor. Farkına varmadan sahte altın satabilirler. Bundan dolayı vatandaşlar güvendikleri yerden altın alsınlar. Altın altıncıdan alınır ve hep bir yerden alınsa iyi olur." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=