Lütfen bekleyin..



DUMFED Batman İl Başkanı Taş: Uyuşturucu baronlarının önü kesilmeli

19 Nisan 2024, 14:45 - Okunma: 240

Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madde bağımlılığının ciddi oranda azalacağını belirten Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Batman İl Başkanı Cengiz Taş, yetkililere önemli çağrıda bulundu.

Gençlerin yaklaşık yüzde 60'ının madde bağımlılığının esiri haline geldiğini ileri süren Taş, madde bağımlılık yaşının ilkokul yaşına kadar düştüğünü aktardı.

Madde bağımlılığı nedeniyle gençlerin büyük bir bölümünü kaybettiklerini belirten Taş, gençlerin kurtuluşu için toplum olarak topyekûn uyuşturucuyla etkin mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Sokaklarımızda uyuşturucu istemiyoruz"

Memleketin hiçbir yerinde uyuşturucu istemediklerini dile getiren Taş, "Gençlerin kurtuluşu için böyle bir yola başvurduk. Sonuna kadar uyuşturucuyla mücadele edeceğiz. Uyuşturucuya hayır diyoruz ve uyuşturucuyu memleketimizde istemiyoruz. Sokaklarımızda uyuşturucu istemiyoruz. Hiçbir anne ve babanın ağlamasını, acı çekmesini istemiyoruz. Vicdani olarak da rahatsızız." dedi.

"Aileler maddi manevi zor durumda"

Batman'da çok sayıda ailenin madde bağımlılığına bulaşan çocuklarının kurtuluşu için kendilerine başvurduğunu ifade eden Taş, "Bu aileler artık çocuklarıyla baş edemiyorlar, onları sokaklardan toplayamıyorlar. Aileler maddi manevi zor durumda. Aileler öyle bir duruma gelmişler ki çocuklarının artık cezaevine girmesini istiyorlar. Çocukları tedaviyi kabul etmediği için bari ıslah evinde arınsın diyorlar. Aileler ne yapacaklarını bilemiyorlar. Dışardaki insanlarda aynı surumda. Bağımlılar uyuşturucu alacak para bulamayınca gasp yapıyor, birini bıçaklıyor ya da evdeki eşyaları alıyorlar." diye konuştu.

"En büyük sorun gençleri bu maddeye düşüren kişilerdir"

Yetkililerden tek taleplerinin madde bağımlılığının önüne geçilmesi olduğunu vurgulayan Taş, şöyle devam etti:

"Gençliğimizi kaybetmeyelim. Gençlerimiz heba oluyor. Devlet büyüklerimizden bu konu üzerinde daha fazla ilgilenmelerini istiyoruz. AMATEM gibi tedavi merkezilerini kurmalarını istiyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz. En büyük sorun sokakta uyuşturucu içen kişi değildir, kişiyi bu maddeye düşüren kişidir. İçiciyi biz tedavi edelim, devlette esas baronları ortadan kaldırsın. Baronların önünü kessin. Bu şekilde yapılırsa madde bağımlılığı sayısı düşecektir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=