Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Kazaların yaşanmaması için üst geçit işlevsel hale getirilmeli

24 Nisan 2024, 13:53 - Okunma: 258

Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede inceleme yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kazaların önlenebilmesi için yaya geçidinin yanında bulunan üst geçidin bir an önce işlevsel hale getirilmesini istedi.

Ölümlü ve yaralanmalı kazaların sıklıkla yaşandığı Gültepe Mahallesi Petrol City karşısındaki yaya geçidinde beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, burada üst geçidin olduğunu fakat asansörünün olmamasından ötürü özellikle bebekli ailelerin üst geçidi kullanamadığını belirtti.

Yaya geçidine rağmen kazaların yaşandığını, bu durumun ise üzüntü verici olduğunu ifade eden Şahin, kazaların önüne geçilip mevcut üst geçidin işlevsel hale getirilmesine yönelik çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

"Kaza yüreğimizi burktu"

Şahin, "Bulunduğumuz nokta şehirlerarası olarak kullanılan yolumuz. Batman çıkışından Van, Silvan, Kozluk tarafına giden bu yolumuz çok işlek bir yol. Bir süre önce maalesef bebeğiyle karşı tarafa geçmeye çalışan annemiz kazaya maruz kaldı. Hatırladığım kadarıyla anne vefat etti, bebeği yetim kaldı. Yine dün yüreğimizi burkan bir kaza yaşandı. Yine 3 bayan ve bir bebek kazaya maruz kaldı." diye konuştu.

"Her gün kazaları mı konuşacağız?"

Batman'da ölümlü ve yaralanmalı kazaların artık yaşanmasını istemediklerini belirten Şahin, "Her gün burada bu kazaları mı konuşacağız? Burada bazı tedbirler geliştirilmiş. Üst geçit yapılmış. Fakat üst geçidin bitişiğinde asansörün kulesi yapıldığı halde asansör kurulamamış. Burada aynı zamanda büyük bir alışveriş merkezi de var. Aileler alışveriş merkezine el arabalarıyla, bebekleriyle birlikte gitmek istiyorlar. Aileler bu durumda üst geçitten geçemediği için burada açılan yaya geçidine yönelim oluyor ve hızlı bir şekilde geçen araçların altında kalıyorlar." dedi.

"Asansör olmadığı için üst geçit kullanılamıyor"

Bir an evvel üst geçitteki asansörün yapılmasını isteyen Şahin, "Asansör yapılırsa aileler buraya rağbet edecektir. Ayrıca yaya geçidinin burada yapılmasını tekrar değerlendirmek lazım. Bebekli veya yük taşıyan anneler asansör olmadığı için üst geçidi kullanamıyor. Dolayısıyla bu yaya geçidini tekrar gündeme almak lazım. Başka kazaların yaşanmaması için bu yolun bir an önce gündeme alınması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir işimiz bir candan daha değerli değildir"

Sürücülere de çağrıda bulunan Şahin, şöyle devam etti: "Sürücüler de buradan geçerken çok temkinli hareket etmelidir. Allah aşkına hiçbir işimiz bir candan daha değerli değildir, olmamalıdır. Şehrimizin giriş ve çıkış yollarında bir sürü eksiğimiz, ayıbımız var. Neredeyse her hafta bir kazayı konuşuyoruz. Bu da Batman'ın bir talihsizliği. Hem yetkilileri hem sürücüleri hem de vatandaşları uyarıyoruz. Lütfen biraz daha dikkat edelim." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=