Lütfen bekleyin..



Aydın Gök 4 radyonun ortak yayınında konuştu

05 Haziran 2015, 14:27 - Okunma: 3712

Batman'da 4 radyonun ortak yayınında konuşan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, “Halkımızın en önemli sorunu can ve mal emniyetinin olmayışı ve işsizliktir.”dedi.

Bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Batman’da yayın yapan 4 radyoda ortak yayınlanan "Seçimin Nabzı" adlı programa katıldı.

Bağımsız aday Gök, Batman FM’de yapılan ve Radyo Yüksel FM, Batman Süper FM ve Gençlik FM’de ortak yayınlanan "Seçimin Nabzı" programında soruları cevaplandırdı. Saat 15.45-17.15 arasında yayınlanan programı Batman'da 4 yerel radyo ortak yayınla kitlelerine ulaştırdı. Erkan Daş’ın sunduğu ve bir saatten fazla süren "Seçimin Nabzı" programında bağımsız aday Aydın Gök, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Düşünceler üzerindeki baskı ve ipotek kalkmalı Esnaf ve halk ziyaretlerinde güzel bir teveccühle ve güler yüzle karşılaştıklarını belirten Gök, “Esnaf ve halkımız sizi tanıyoruz kendinizi anlatmanıza gerek yok, Allah sizlerle beraber olsun diyorlar. Kimi de gönlümüz sizlerle beraber diyorlar. Haliyle her insanın farklı karşılama şekli var. Biz inanıyoruz ki ciddi manada düşünceler üzerindeki baskı ve ipotek kalkarsa emin olun HÜDA PAR çok yakın zamanda bölgenin birinci partisi olur.” dedi.

Kesim farkı gözetmeden herkesin kapısını çaldıklarını ifade eden Gök, “Halkımızın bize aktardıkları en önemli sorunların başında can ve mal emniyetinin olmayışı ve işsizlik geliyor. Can ve mal emniyetini, güvenliğini sağlayabilirsek, şu an batıda fabrika açmış olan insanlarımız bölgeye akın akın geleceklerdir. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken şey bölgemizin huzurunu temin etme ve Batman’ı cazibe merkezi haline getirmektir. Biz bunu yaparsak dışarı gitmiş sanayici işadamlarını buraya çekmiş oluruz ve Batman kat be kat ilerleme sağlar, huzurda bulur ve ekonomik yönden de sıçrama yapar.” şeklinde konuştu.

Ahlaki yozlaşma had safhada Uyuşturucu batağına düşmüş gençleri için ne yapacaksınız sorusuna Gök, “Bu sorun hepimizin sorunudur. Kendi neslinin geleceğini düşünmeyen bir toplum yakın zamanda zarar eder. Çünkü o nesil hepimizin başına bir musibet bir bela olarak gelir. Bizimde yaptığımız araştırmalarda sadece Batman’da değil, tüm Türkiye’de uyuşturucu kullanımı artmış.” ifadelerini kullandı.

Hükümet başa geçtiğinde dindar bir nesil yetiştireceğini söylediğini hatırlatan Gök, “Hükümet başa geçtiğinde ‘dindar bir nesil yetiştireceğiz’ dedi. Fakat maalesef bizim gördüğümüz tablo bu değil. Ahlaki yozlaşma had safhada, şu anda cezaevindeki insanların sayısı katlayarak arttığı gibi cezaevindeki çocuk yaşta olan insanların sayısı da artıyor. Onun dışında uyuşturucu kullanma yaşı en küçüğü 12 en büyüğü 66 yaşlarında ve tedavi görenlerde var. Batmanımızda bu bütün kamuoyunu ilgilendiriyor ve bütün kamuoyu da bundan haberdardır. Batman’da uyuşturucu kullanan ve satanların yaşları 11 yaşlarına kadar düştü. Bizim bazılarının dediği gibi sadece yaldızlı sözlerle gençlerin de hoşuna giden sözlerle diyoruz ya özgür gençlik yetiştireceğiz. Özgürlük güzel bir olaydır ve meşru sınırlar içerisinde hür düşünceye herkesten daha çok önem veriyoruz. Özgürlük gençlik diyoruz ama ondan önce daha çok eğitimli, birikimli ve donanımlı gençlik yetiştireceğiz.” diye konuştu.

Bütün emekçilerin hakları güvence altına alınmalıdır

TPIC işçileri konusundan açıklamalarda bulunan Gök, “işçilerimize ve emekçilerimize gerçekten kıymet vermemiz lazımdır. Emek kutsaldır. Siz o insanları çeşitli vaatlerle işe almışsınız fakat doğru olmayan bazı sebepler gösterip kalkıp o işçileri işten çıkarma olayı işçi ve ailelerine haksızlıktır. Biz daha öncede TPİC işçilerinin eylemine de şahit olduk ve eylemlerini desteklemek amaçlı yanlarında bulunduk. Basına da açıklamalarımız oldu. 600-700 insanı işten çıkarırsınız ama bu konuda bakarsınız ki binlerce insanı mağdur etmişsinizdir. Çünkü bunların aileleri de vardır. Dolayısıyla bütün emekçilerin hakları güvence altına alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Seçik beyannamesi hakkında da açıklama yapan Gök, “Bizi Türkiye ve Kürdistan’ın ciddi meseleleri masaya yatırdık. Birilerinin yaptığı gibi seçim beyannamemize ayağı yere basmayan vaadlerde bulunmadık. Özellikle mazlum halkımızın hiç ilgilenmediği belki sorun olarak görmediği veya onların varlığını sorun olarak gördüğü meseleler değil. Absürt istekler seçim beyannamemizde yoktur. Biz Batmanımızın, bölgemizin ve Türkiye’nin ciddi meselelerini masaya yatırıp bu beyannameyi hazırladık.” şeklinde konuştu.

Önemli olan temsilde adalettir

Seçim barajı meselesine karşı olduklarını belirten Aydın Gök şöyle devam etti: “Tamamen barajın kalkması gerektiğini biz parti programımızda da belirtmiştik. Bu konuda bizim için önemli olan temsilde adalettir. Mecliste her düşünce sahibi az çok gücü varsa bir tek milletvekili bile olsa baraja takılmadan kendini ifade edebilsin. Ezidi olsun başka düşünceler sahipleri olsun, bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bizim istediğimiz sistemde o insanlar kendi içlerinden bir temsilci seçsinler. Onların belli bir kitle ve güçleri varsa mecliste kendilerine kontejan tanınsın diyoruz. Bizim Ezidi meclise giremez diye bir anlayışımız yoktur bu konuda halkımız bizi doğru anlasın. Bizim sıcak bakmadığımız konu yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede siz şunu diyemezsiniz ya da oda insan değil mi? Evet insandır. Peki, Saddam ve şuan kendi halkına zulüm eden Esed insan değil mi? İnsan ama insanlıktan çıkmış. Biz seçmenimize kıymet veriyorsak seçmenimizin değerlerine, kültür, akidesi ve inancına gerçekten sahiplenecek biri olmalıdır. Hani diyoruz ya oyumuzu kendimize verelim gerçekten de oyumuzu kendimize verelim. Biz kendimizle örfümüz ve inancımızla bize sahiplik edecek olanlar listelerde olmalıdır. Bu şekilde olunca ancak kendi seçmenimize önem vermiş olacağız. Ama ‘zaten bana oy vermek zorundadır. Çantada kekliktir’ desen ve batıya da farklı görünmeye çalışsan emin olun bence, uzun vadede kaybedersin.”

Son olarak, kalan 2-3 günlük seçim süreci ve seçim sonrasının huzur içerisinde geçmesini dileyen Gök, “Kim kazanırsa kazansın halkımızın o konudaki tercihine hepimiz saygı duyalım. Biz o konuda kendi adımıza söz veriyoruz. Rabbim huzur içerisinde günler nasip etsin inşallah.” dedi. (Veysi Demir-batmanbasin.com)

Etiketler : aydın gök
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=