Lütfen bekleyin..



Batman Valiliğinden kayyum açıklaması: 67 kişi gözaltına alındı

05 Kasım 2024, 16:18 - Okunma: 328

Batman Valiliği, belediye kayyum kararına karşı toplanan gruptan 67 kişi, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada; İçişleri Bakanlığı tarafından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılan Gülistan Sönük'ün yerine Batman Belediye Başkan Vekili görevlendirilmesi sonucunda yapılan protesto ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin olarak; Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince toplam 67 şahıs gözaltına alındığı ifade edildi.

Söz konusu olaylarda görevli kolluk personeli ve ekip araçlarına yönelik taşlı ve fiziki saldırılar sonucunda, görevli 6 polisin yaralandığı; bir belediye otobüsü, bir ekip aracı ve 2 TOMA aracı zarar gördüğü, konuya ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığınca adli soruşturma devam etmekte olduğu belirtildi.

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman-Gercüş Karayolunda lüks araçları taşıyan tırın alev alması sonucu sı..
Seyitler Mahallesi'nde düzenlenen iki ayrı baskında 383 gram sentetik u..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında..
Batman İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda, batı illeri..
Sağlık Bakanlığı'nın "Normal Doğum Eylem Planı" kapsamında yü..
Batman'da yapılan toplu taşıma denetimlerinde 58 minibüs kontrol edildi..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=