Lütfen bekleyin..



Batman Haber Gazetesi'nin Aydın Gök röportajı

06 Haziran 2015, 11:03 - Okunma: 3769

Batman Haber Gazetesi'nin Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök ile yaptığı röportaj… 7 Haziran 2015’te yapılacak olan milletvekili seçimlerinde HÜDA PAR tarafından desteklenen Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök ile özel röportaj ile baş başa bırakıyoruz…

“Batman Haber Gazetesi soruyor adaylar cevaplıyor” röportajlar serisinin bugünkü konuğu Hüda-Par tarafından desteklenen Bağımsız Milletvekili Dr. Aydın Gök oldu. Batmanlı seçmenin merak ettiği tüm soruların yanıtlarını bulacağınız röportajı değerli okuyucularımıza sunuyoruz.

Aydın GÖK Kimdir?

Batman’da 1994-1998 yıllarında belediye başkanlığı yapan merhum Salih GÖK’ ün oğlu olan Aydın GÖK, ilk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Gök, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktor olarak mezun oldu. Yıllarca Batman’da sağlık ocakları ve Devlet Hastanesi’nde doktorluk yaptı. 2009 yılında Batman’da Sağlık ve Çevrecilik Derneği SAĞ-ÇEV’ in genel başkanlığını yaptı.2011 yılında aile hekimi olarak çalıştığı İstanbul Başakşehir’de Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erdem Der’ i kurdu ve başkanlığını yaptı.2012 yılında Batman’a tayin isteyip Batman Bölge Hastanesi’nde göreve başladı. Bir kaç ay çalıştıktan sonra HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı’nı kurmak için doktorluktan istifa etti. Batman il teşkilatının kurucu başkanı olan Gök, Batman Belediye Başkan Adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Aydın Gök, evli ve 5 çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

aydin-gok-roportaj-(2).jpg

7 Haziran Seçimlerinde beklentiniz nedir?

30 Mart Yerel Seçimlerinde yeni bir parti olmamıza rağmen, ciddi bir oy aldık. Seçim çalışmalarımız her alanda yoğun bir şekilde devam ediyor. Güzel bir teveccüh ve yoğun katılımlar var. 7 Haziranda oylarımızı katlayacağımızı düşünüyoruz. Lehimize olacak sürpriz bir seçim bekliyor ve her hâlükârda meclise gideceğimizi düşünüyoruz.

Seçim Çalışmaları Sırasında Seçmenlere Neler Vaad ettiniz?

Biz seçmenlerimize ayağı yere basan vaatlerle gittik. Batmanımızın, bölgemizin ve ülkemizin ciddi sorunlarını masaya yatırıp, seçim beyannamesi hazırladık. Ve vaatlerimizi dört ana başlık altında topladık. Halkımıza, seçmenimize beyannamemiz dışında, sorunlarının takipçisi olacağımızı, sadece seçimden seçime, sandıktan sandığa değil, her ihtiyaç anında yanlarında olacağımızı söyledik. Kendilerine asla ihanet etmeyeceğimizi, yalan vaatlerde bulunmayacağımızı, hizmetkârları olacağımızı vurguladık.

Seçim Kampanyanızı Hangi Konular Üzerinde Yürüttünüz?

Seçim kampanyasını dört ana başlık üzerinden yürüttük.

1-Türkiye için istediklerimiz, 2- Kürt meselesi veya Kürdistan için istediklerimiz, 3- İslami muhalefet adına istediklerimiz ve 4- Sahipsiz Batman adına istediklerimiz.

Türkiye için Önceliklerimiz

1- Yeni, Sivil, Yerli Anayasa: Yeni anayasa, vesayetten ve ideolojiden arınmış sivil bir anayasa olmalı, etnik vurgu yapmamalı, Herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilmeli, İnsani hak ve özgürlüklere kuvvetli vurgu yapmalı, meclis de dâhil olmak üzere hiçbir devlet kademesinde göreve başlayacaklar ideolojilere bağlılık üzerine yemin etmemelidir, Hak ve adalet ölçüsü gözetilmeli, hiçbir vatandaşın ötekileştirilmesine veya iç düşman olarak tanımlanmasına yol açacak vurgular olmamalı. 

2- Adalet; Ama Herkese: Yargı önünde adalet olmalı, Gelir dağılımında adalet olmalı, işçi memur alımında adalet olmalı, ücretlendirmede adalet olmalı, hizmette adalet olmalı 

3- Mazlumdan Yana, Adalet Eksenli Dış Politika: Komşularla düşman değil dostça ilişkiler olmalı, Milli menfaatler değil, ortak menfaatler gözetilmeli, İslam ülkeleriyle siyasi birlik oluşturulmalı, İsrail'i tanımaktan vazgeçilmeli, Emperyalist ülkelerin işgal politikalarına destek olunmamalı.

4-Hayat Pahalılığı- İşçinin, Emekçinin Alın Terinin Korunması

Maden işletmeciliği dünya standartlarına getirilmeli, İşçi ölümlerine karşı ciddi ve caydırıcı denetim gelmeli, Asgari ücret yükseltilmeli, Mevsimlik işçilere sosyal güvence verilmeli, Ucuz ve vergisiz elektrik, doğalgaz ve su temini sağlanmalı 

5- Kadın, Gençlik ve Aile: Kadına şiddetin önü alınmalı, Kadın istismarının önü alınmalı, Özgür gençlikten önce eğitimli gençlik üzerinde durulmalı, Aile müessesesi korunmalı, Gençliğe iş ve gelecek imkânları sağlanmalı diyoruz. 

gok.jpg

 Kürdistan veya Kürt Meselesiyle İlgili Önceliklerimiz: 

1- Anayasal Tanıma: Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınmalı, Türkler ve Kürtler, ülkenin asli kurucu halkları olarak kabul edilmeli. 

2- Anadil ve Resmi Dil: Kürtçe, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli, Kürtçe aynı zamanda eğitim dili olmalıdır. Diğer vatandaşlar da kendi dillerinde eğitim alabilmelidir. 

3- Sınırlar ve Özür: Kürdistan sınırlarının sembolik sınırlar haline getirilerek kimlikle geçişe imkân sağlanmalı, Devlet geçmişte yaptıklarından dolayı özür dilemeli, kabirlerini gizlediği Said-i Nursi, Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi şahsiyetlerin mezar yerlerini açıklamalı, iade-i itibar olmalı. 

Başta Şeyh Said olmak üzere Kürtlerin büyük bir saygıyla andıkları Kürt âlimlerine yapılmış olan zulüm resmen kabul edilmeli, yakınlarından ve halktan özür dilenmelidir. 

4- Yerinden Yönetim: Yerel yönetimler güçlendirilmeli, Bütün yerel yöneticilerini halk seçmeli, Âdem-i merkeziyet olmalı, Ekonomik kalkındırmada pozitif ayrımcılık yapılmalı.

5- Siyasi Genel Af: Tüm siyasi tutuklu ve mahkûmlara, yurtdışında bulunan siyasi suçlulara, vatandaşlıktan çıkarılanlara af gelmelidir diyoruz.

İslami Muhalefet Adına Önceliklerimiz:

-Halkın İnanç ve Değerlerine Aykırı Kanun Çıkarılmaması

-Toplumsal Yozlaşmanın Önlenmesi

-Faize Dayalı Ekonomik Sistemin Terk Edilmesi

-Medreselere- Karma Eğitim Dayatmasının Kaldırılması

-Başörtüsünün Anayasal Güvence Altına Alınması

gok3.jpg

Sahipsiz Batman İçin Önceliklerimiz:

Sahipsiz Batman diyorum, zira dört yıldır mecliste olan Batman’ın vekillerinin karneleri sıfırlarla doludur. Batman için, Batman halkı için ciddi hiçbir talepleri ve hizmetleri olmamıştır.

Bu gün Batman % 23’lük işsizlik oranıyla ilk sıralardadır. Can, mal ve nesil emniyeti yoktur. 6-8 Ekim olaylarında bunu hepimiz gördük. Uyuşturucu kullananların sayısı giderek artmaktadır. Trafik ve ulaşım berbat bir haldedir.

Şüphesiz işsizlik Batman’ın ve bölgemizin en önemli meselelerinin başında gelmektedir. İktisat politikalarının merkezinde insan olmalı ve amaç refahın bütün topluma yayılması olmalıdır. Sadece ülke ekonomisini büyütmeye kilitlenmiş bir iktisat anlayışını reddediyoruz. Fert başına GSMH ne kadar artsa da toplumun açları ve fakirlerin sayısında azalma olmuyorsa, işsizlik oranı artıyorsa ekonomik büyümenin anlamı olmaz.

Özellikle yıllarca ihmal edilmiş bölgemizde pozitif ayrımcılık yapılmalı, istihdam artırılmalı, işsizlik mümkün olan en alt seviyeye çekilmelidir. Emeğin yoğun kullanıldığı sektörlere ek destek ve teşvik sağlanmalıdır. Hayatın her alanında ihtiyaç duyulan üretim mallarını yerli imkânlarla üretebilecek imkânlar için gerekli tedbirler alınmalı, meslek edindirme kursları yaygınlaştırılmalı, özellikle vasıfsız işsizlerin meslek ve sanat sahibi olmaları sağlanmalıdır. Devletin bizzat kendisi fabrika açmalıdır. Devlet ve hükümetler, her şeyden önce vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak ve ardından da onlara aş ve iş imkânı sağlamak zorundadır. Özellikle Batman’ımızda işsizliğin azalmasında önemli bir iş alanı olan inşaat sektöründe belediyelerin, müteahhitlerin önünü açmaları gerekirken, kendilerine sıkıntı çıkarmaları da bölgede bir sorun olarak şikâyet konusu olmaktadır. Bu konuda ciddi denetimlerin olması lazımdır.

-Üniversitede Tıp, Mühendislik ve Hukuk bölümleri açılmalı, Karşıyaka bölgesine hastane yapılmalıdır.

-Kentsel dönüşümün şartları cazip hale getirilmeli, TOKİ tarafından yeni konutlar yapılmalıdır.

-Uçak seferleri arttırılmalı.

Batmanlı Seçmenlere Çağrınız Nedir?

Şüphesiz bu seçim de her seçim gibi önemlidir. Fakat seçmen olarak, önemli olan iyi bir seçim yapmaktır. Acaba bizden olanları mı yoksa bize dayatılanları mı tercih edeceğiz.

Şüphesiz milletvekili seçilirsem, Batmanlı kardeşlerimin vekili olarak meclise gideceğim. Ve en önemli önceliğim Sahipsiz Batman’ımıza hizmet etmek, faydalı olmak olacaktır.

Can, mal, akıl ve nesil emniyetimize sahip çıkacakları tercih edelim.

Seçim günü ve sonrasında huzur hakim olur inşallah. Rabbim, şerlerinden emin olmadıklarımızı bizlere musallat etmesin.

Haberin Linki: http://www.batmanhabergazete.com/bagimsiz-milletvekili-adayi-aydin-gok-6740h.htm

Etiketler : aydın gök
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=