Lütfen bekleyin..



Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek

20 Nisan 2025, 17:07 - Okunma: 711

Batman'da çocuklar, dayanışmanın ve merhametin en güzel örneklerinden birini sergiledi.

10 yaşındaki Betül Tekin ve Elif Tanık, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Umut Kervanı gönüllüsü Rıdvan Üzümcü'ye teslim etti.

Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık örneği gösteren çocuklar, vicdanların sesi oldu.

Kumbaraları teslim alırken konuşan Üzümcü, "Hayra vesile olmak, yaşadığımız en güzel duygulardan biri. Bu anlamlı katkılar için yavrularımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

14 yaşındaki Muhammed Ali’den anlamlı bayram bağışı

Yine Batman’dan bir başka örnek davranış da 14 yaşındaki Muhammed Ali Öner’den geldi.

Bayram harçlığını Gazze’deki mazlumlara ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na bağışlayan Öner, yardımseverliğin yaşı olmadığını bir kez daha gösterdi.

Bağışı teslim alan Rıdvan Üzümcü, “Biz, bu tür bağışlarla birlikte gönül köprüleri kuruyoruz. Bağışçılarımızla ihtiyaç sahipleri arasında adeta bir köprü oluyoruz. Bu güzel kalpli gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum,” dedi.

Küçük ellerle büyük umutlar yeşeriyor

Gazze’de yaşanan insani kriz sürerken, Batmanlı çocukların bu anlamlı desteği, toplumda umut ve dayanışma duygularını pekiştirdi. Umut Kervanı yetkilileri, bu tür bağışların hem manevi değer taşıdığını hem de farkındalık açısından örnek teşkil ettiğini vurguladı.

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Birlikte Bereket, Kardeşlikte Rahmet Vardır” konusu işle..
Batman İl Müftülüğünde 4-6 yaş Kur'an kursu öğreticileriyle istişare to..
Batman İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler içi..
Batman'da, aile yapısının korunması ve kurumlar arası iş birliğinin art..
Yetimler Vakfı Batman Temsilciliği tarafından Gercüş ilçesinde düzenlenen k..
Cuma Hutbelerinde “Müslümanın Hayatına Yön Veren Rehber: Sünnet-i Seniyye” ..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=