Lütfen bekleyin..



YGS’ye 26 binden fazla aday katıldı

13 Mart 2016, 18:29 - Okunma: 2532

Batman’da Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS), 90 binada ve rekor aday başvuru 26 binden fazla aday katıldı.

Bu yıl Türkiye genelinde 2 milyon 255 bin 386 adayın başvuru yaptığı YGS Batman’da ise 26 bin 185 aday katıldı.

YGS'ye girecek öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav  yerlerinde  bir saat  önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken ailelerde okul önlerinde Kur’an okuyup dualar ettiler.

Bölgede yaşanan olaylar yüzünden kendi memleketlerinde sınava giremeyen Şırnak’ın İdil, Cizre ve diğer ilçelerinden öğrenciler ayrıca Suriyeli çok sayıda öğrenci Batman’da YGS’ye girdi.

Yapılan YGS sınav ilgili görüşünü aldığımız Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, “Batman’da bugüne kadar yapılan en büyük sınav ortaya konuldu. 26 bin 185 adayın katılımıyla bin 511 salonda ve 90 binada sınav yapıldı. Siirt bazı yakın ilçeleri ve Şırnak’ın hemen hemen hepsinden ayrıca sınava katılan Suriyeli öğrencilerde var. Sınav gayet sakin ve güzel geçti.” ifadelerini kullandı.   

Geçen sene sınava girip yaşanan bir sıkıntıdan dolayı kazanamayan öğrencilerden Sinan Eroğlu, “Ben iki senedir YGS’yi kazanamıyorum. Bu sene çok çabaladım inşallah kazanacağım. Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim. İnşallah emek veren herkes kazanır. Bende çok heyecan var inşallah kazanırım. Hedefim iyi bir puan kazanıp okul okumaktır. Başka bir hedefim yok.” dedi.

Yıllarca çocuğunu bu dereceye kadar okuttuğunu söyleyen öğrenci verilerinden Ziver Aslan, “Çocuğum ilk defa YGS’ye girecek. Sınav öncesi çocuğum okul, dershane ve ek derslerle sınava çok hazırlandı. Biraz fedakârlık yaptı bakalım sonuç ne olacak. Babası olarak bugün onu yalnız bırakmak istemediğim için beraber okula geldik. Allah çaba gösteren herkese yardımcı olsun. Velilere de sabırlar tavsiye ediyorum. Bir veli olarak ister istemez biraz heyecan duyuyorum. Herkes çocuğunun daha güzel yerlere gitmesini ister. Tabi bu vesileyle bizde heyecan içinde bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Her gün çatışma sesleri altında ders çalışıyordum”

Şırnak’ın İdil ilçesinden sınava gelen öğrencilerden Hacı Gezer, “Ortamdan dolayı bu sene pek çalışamadık. Zor bir ortamda evde de çalışamadık. Ders göremedik ve hiçbir şey yapamadık. Ama inşallah bu sınavdan iyi bir sonuç çıkarırız. İnşallah turizm rehberliği gibi bir meslek elde ederim. Bu sınavdan büyük beklentilerim var. Tabi batıya göre biraz geriyiz çünkü baya olaylar oldu. Batı tarafındaki öğrenciler daha çok eğitim görüp derslerine gittiler. Biz ne dershaneye gidebildik, ne de okullara gide bildik. Hocalarımız okula gelemiyordu. Her gün çatışma sesleri altında ders çalışıyordum. Yapacak bir şey yok ilk defa YGS’ye gireceğim. İnşallah iyi bir sonuç çıkar. Çatışmalı ortamda olduğumuz için sınava pek çalışamadığımdan kendimi biraz kötü his ediyorum. Çünkü başka yerlerdeki öğrenciler bizden bir adım öndedirler. Bu kötü bir psikoloji bu psikoloji ile sınava girmek zor. Son bir sene iyi bir ders göremedik. Yapacak bir şeyimiz yok. Ortamın şartları bunları gerektiriyordu.” şeklinde konuştu.

Mardin Dargeçit’ten çocuğunu sınava getiren Ali Baş, ise şunları söyledi: “Bir heyecanım yok. Çocuğum ile beraber herkesin kazanmasını umuyorum. Allah kimseni çabasını boşa götürmesin. Sınav için emek harcamayanlar emeklerini görmez. Dargeçit’ten sınav için Batman’a geldik. Kızım açıktan okuyarak bu seviyeye geldik. Kızım boş zamanlarını kitap okuyarak ve çalışarak değerlendirdi. Çocuğumun okuması için bir harcama yapmadığımdan dolayı bende bir heyecan yok. Çocuğum heyecanlıydı çünkü YGS için epey çabaladı. Kızımın hedefi de milletine, çevresine ve akrabalarına bir menfaati dokunsun diye uğraştı. Bu uğraşlarla bir meslek kazanıp millet için hizmet etmeyi amaçlıyor.” (M.Sait Çelik – İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürünün, öğrencisinin silahlı saldı..
Batman'da bir öğretmenin görevi başındayken bir öğrenci velisi tarafınd..
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği "Genç Nida Ku..
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=