Lütfen bekleyin..



Kızılay'dan İmamlara seminer

17 Mart 2016, 09:19 - Okunma: 4297

Kızılay Batman Şubesi, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında cami imamlarına afet konulu bir seminer düzenledi.

Kızılay Batman Şubesi tarafından müftülüğe bağlı cami imamlarına 'afet' konulu seminer verildi.

Afetlerde imamların neler yapması gerektiği ve neler yapmaması gerektiği hakkında bir sunum yapan Kızılay yetkilileri; deprem, yangın, sel, heyelan ve çığ tehlikeleri gibi yapısal olan ve yapısal olmayan doğal tehlikeler hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, "Temennimiz, afet yaşamamaktır. Yaşanan afetleri en az zararla kurtarmak, toplum birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmek, düzen içerisinde bir kargaşaya sebep olmadan eldeki mevcut imkânlarımızı en iyisiyle değerlendirmek için bu eğitimlere ihtiyaç var. Bu coğrafyada yaşadıktan sonra bunlardan uzak kalmayacağız. Önceden adını duymadığımız afetler de, iklim değişikliğiyle ülkemizde görülmektedir. Çocukluğumuzda hiç bilmediğimiz hortum, Türkiye'de de var. Dolayısıyla azalmayacak, çoğalacak diye düşünüp, tedbirlerimizi de o ölçüde geliştirmemiz lazım.” dedi.

kizilaydan-imamlara-seminer.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
12 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf'teki Şaab Vadisi ve Küçük Saray, ..
Anadolu'nun en büyük kremasyon mezarlığı Batman'ın Gercüş ilçesinde..
Batman'ın tarihî mirasını geleceğe taşıyan Hasankeyf Müzesi, ziyaretçil..
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla Hasa..
Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere köyünde bulunan jeotermal ote..
Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, sağlık ve eğitimdeki yapısal eksik..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=