Lütfen bekleyin..



Batman'lı çiftçilere bordo bulamacı

21 Mart 2016, 17:12 - Okunma: 2263

Bağda ve antepfıstığında hastalıklara karşı kullanılmak üzere Beşiri ve Gercüş ilçelerindeki çiftçilere 500 kilogram bordo bulamacı dağıtıldı.

İl Özel İdaresi projesi kapsamında bağda ve antepfıstığında hastalıklara karşı kullanılmak üzere Gercüş ve Beşiri ilçelerindeki çiftçilere 500 kilogram bordo bulamacı dağıtıldı. Bağda Mildiyö (Plasmopara viticola) ve Antepfıstığında karazenk (Septoria pistacina All.) hastalıklarına karşı kullanılacak bordo bulamacının kullanımı hakkında çiftçilere bilgilendirmeler yapıldı.

Gercüş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ve Ziraat Mühendisleri Nedim Sakçı ile Ramazan Aslan tarafından bordo bulamacının faydaları ve kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi verilerek çiftçiler bilinçlendirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, “2016 yılında İl Özel İdaresi Projeleri kapsamında çiftçilere dağıtılan bordo bulamacının kullanımı ve faydaları hakkında çiftçi toplantılarıyla, üreticiye pratik ve teorik bilgileri vermenin yanı sıra, uygulama kısmını da yerinde ve zamanında vermenin uygun olacağını düşündük. Bu sayede, çiftçinin üretim esnasında yaşayacağı hastalık ve zararlılara karşı, tam zamanında ve ivedi bir şekilde çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Bu tarz projelerin ve bilgilendirmelerin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını ve iyi bir ekonomik refah getirmesini diliyorum.” dedi.

batmanli-ciftcilere-bordo-bulamaci.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Belediyesi tarafından İrmi Mahallesi sınırları içerisinde kurulması ..
Batman'ın Sason ilçesinde arıcılık sezonu başladı. İlk bal sağımı Cobet..
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye genelinde çevre dostu p..
Batman'da 64 çiftçiye, ikinci ürün olarak ekilmek üzere 210 bin lahana ..
Batman'da "İkinci ürün yağlık ayçiçeği ekiminin yaygınlaştırılması..
Batman Belediyesi, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında hayata geçirdi..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=