Lütfen bekleyin..



91 kişiye alabalık yetişticiliği sertifikası verildi

09 Mayıs 2016, 15:22 - Okunma: 2124

Batman Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda, ‘Alabalık yetiştiriciliği ve Su ürünleri Pazarlama Teknikleri’ konulu eğitim semineri verilerek 91 kişiye sertifikaları verildi.

Dört tarafı sularla çevreli olmasına rağmen Batman’da, 4 farklı balık türü yetiştirilemediği için böylesine bir kursu açma gereği duyduklarını belirten Batman Teknikerler Birliği İl Başkanı Nimetullah Durmaz, 91 kişiye eğitim verip önlerini açtıklarını söyledi.

Eğitime Batman Teknikerler Birliği İl Başkanı Nimetullah Durmaz, Su ürünleri Mühendisi Veysi İpek, Batman Teknikerler Birliği Başkan Yardımcısı M.Emin Zengin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas ve alanlarında uzman su ürünleri mühendisleri katılım sağlayarak eğitim verdi.

Konuyla ilgili olarak verdikleri kursun önemine dikkat çeken Batman Teknikerler Birliği İl Başkanı Nimetullah Durmaz; “Bölgemiz balıkçılık alanında son derece müsait. Dicle Nehri, Batman Çayı, Botan, Beşiri, Pisiyar, Sason, Batman Barajı, Garzan çayı, Gercüş - Kırkat Göleti , Kozluk Ceffan Göleti ve daha bir çok alanda balık yetiştiriciliğine uygun sularımız var. Sularımızda onlarca balık türü yetişiyor. Bunu değerlendirmek ve su ürünleri üzerinde çalışan yetiştiricileri de desteklemek için kursumuzu verdik.”diye konuştu.

Durmaz, ayrıca sertifikaların kursiyerlere teslim edildiğini de sözlerine ekledi. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=