Lütfen bekleyin..



Lojman odasını sınıfa çevirdiler

08 Haziran 2016, 17:38 - Okunma: 3433

Batman’ın dağ köylerinden biri olan Örenagıl Köyü'nde zor şartlar altında eğitim gören öğrenciler için öğretmenler kaldıkları lojman odasını sınıfa çevirdi.

Batman merkeze 68 kilometre Sason'a ise 12 kilometre Mereto Dağı eteklerinde bulunan Batman’ın Sason ilçesine bağlı Örenagıl İlkokulu öğretmenleri ile öğrencilerin hikâyesi ve eğitime olan azimleri görenleri hayran bırakıyor.

Örenagıl İlkokulu'nun 17 öğrencisi var. Birleştirilmiş sınıflarda okuyorlar. 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler bir tek sınıfta bir arada eğitim görüyor. Akran dayanışmasıyla yaşı büyük olan öğrenciler, kendinden küçük öğrencilere destek veriyor.

Okulun tek sınıfında bir arada öğrencilerin ders almaları ise öğretmenleri harekete geçirdi. Okulda eğitim veren iki öğretmen, tek çareyi kaldıkları lojman odasını öğrencileri için sınıfa çevirdi. Lojman odasında sınıfa çevrilmesi bir yandan öğretmenlerin işini kolaylaştırırken, bir yandan da öğrencilerin daha kaliteli eğitim almalarına sebep oldu. Bu davranışla öğretmelerin çocuklar için gayretini gözler önüne serdi.

Zor şartlar altında okuyan öğrencilerin kimisi öğretmen, kimisi doktor ve kimisi de hemşire olmak istediklerini söylediler. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği "Genç Nida Ku..
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=