Lütfen bekleyin..



Binlerce dönüm ekin yandı

10 Haziran 2016, 18:54 - Okunma: 2337

Batman'da iki köyde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, binlerce dönümlük ekili araziyi kül etti.

Batman merkeze bağlı Yolağzı (Dawidiyêl) ile Recepler (Receba) köyünde çıkan yangın, binlerce dönüm ekili buğday arazisini heba etti.

Yolağzı köyünde bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, binlerce dönüm buğday ekili araziyi kül etti.

Yangında biçilmemiş ekinlerin alev aldığını gören köy sakinleri, kendi imkanlarıyla ve traktörlerle yangına müdahale etti. Daha sonra itfaiye ekipleri ve İl Özel İdarenin sulama tankerleriyle yangına müdahale edildi. Saatlerce süren yangın söndürme çalışmaları binlerce dönüm buğday kül olduktan sonra ancak kontrol altına alınabildi.

Öte yandan; Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde de elektrik direğinden çıktığı sanılan yangın, bir köylüye ait 10 dönüm buğday ve köylünün hayvanların çıkarıldığı yaylada yaklaşık bin dönüm araziyi kül etti.

Ramazan Karahan'a ait 10 dönüm ekili buğday ve yaklaşık bin dönüm kırsal alan çıkan yangın sonucu kül oldu. Elektrik direğinden çıktığı sanılan yangının rüzgârın etkisiyle büyümesi söndürme çalışmalarını da güçlendirdi.

Yangının dağlık alanda çıkması itfaiye ekiplerinin müdahale etmesini engelledi. Köylüler kendi imkânlarıyla yangına müdahale etti. Saatlerce süren uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alınırken, yaklaşık bin dönüm arazi kül oldu.

Köy sakinleri, yangında bir yıl boyunca ekip uğraştıkları ekinlerin heba olduğunu ve bu nedenle yaşadıkları mağduriyetinin giderilmesini istediler. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yağışların tahminlerin çok üstünde yağması nedeniyle Batman'da bu sene ..
Çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası..
Batman'da evlerinin bir bölümünü ya da belirli bir alanını ipek böcekle..
Geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklar ve iklim değişikliğinden dolayı bal veriminde..
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=