Lütfen bekleyin..



İŞKUR’dan işyerlerine gece denetimi

21 Haziran 2016, 16:56 - Okunma: 3874

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü, Ramazan dolayısıyla gece vardiyasını gece saatlerine alan ve işbaşı eğitim programı kapsamında işçi çalıştıran işyerlerini denetledi.

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve denetim elemanları tarafından, işbaşı eğitim programı kapsamında işçi çalıştıran işyerleri denetlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, İŞKUR il Müdürlüğü ve özel sektör işbirliğiyle açılan ve devam eden İŞBAŞI eğitim programlarının ve istihdam garantili kurslarının, yüzlerce işyerlerinde uygulandığını belirtti.

Eviz, bu kapsamda Ramazan orucu nedeniyle sadece gece saatlerinde vardiyalı çalışan işyerlerinde katılımcıların devam durumları ve işyerindeki eğitim uygulamalarının denetlendiğini söyledi.

Bu çalışmayla ilgili olarak Eviz, şunları kaydetti: “Bu denetimlerimizde amaç; gençlerin çalışma ortamlarını görmek, ücretlerini sağlıklı alıp almadıklarını tespit etmek, işle ilgili sorunlarını dinlemek, birebir iletişim kurup projenin amacına uygun olup olmadığını hem işverenden hem de kursiyerden/katılımcıdan dinlemektir. Sorun varsa gidermek, çözüm üretmek; suiistimal varsa gerekli yasal işlemleri başlatmak ve müeyyideleri uygulamaktır. Örneğin; İŞKUR İŞBAŞI eğitim programlarında katılımcıya aylık bin 250 TL ücret ödemektedir. Kurslarda ise ortalama 400 TL harçlık ödemektedir. Bu denetimlerde bu kapsamda çalışan elemanlarımızın devam durumlarını kontrol etmek ve aldıkları ücretleri sorgulanmak da bizim temel görevimizdir.”(İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Mobilyacı esnafı, düğün sezonuna rağmen piyasanın durgunluğundan yakındı. A..
Altın fiyatlarındaki sert yükseliş, Batman'da gümüş satışlarını artırdı..
Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü, SGK Haftası kapsamında Batma..
Mevsimsel dengesizlikler, düşen alım gücü ve artan tohum maliyetleri Batman..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kent genelinde gerçekleştirdiği ziyaretl..
Altın fiyatlarındaki rekor artış, hem kuyumcu esnafını hem de evlilik hazır..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=