Lütfen bekleyin..



“7 yaşından önce şahsiyet oluşumunun yüzde 60’ı tamamlanıyor”

24 Haziran 2016, 17:16 - Okunma: 2204

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, çocukların karakterleri ve şahsiyetinin oluşumunun yüzde 60’ı 7 yaşından önce tamamlandığını söyledi.

‘Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman’ programı kapsamında Batman’a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, merkezi sistemle Şevket Başak Camii’nden Batmanlılara sohbet verdi.

Cuma Namazı öncesi verdiği sohbette Prof.Erbaş, kişilik gelişiminin önemine değindi.

Erbaş, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin temel dini bilgilere ihtiyacı var. 4-5-6 yaşındaki çocuklara nasıl temel dini bilgiler veririz. Çocuk eğitimi ana rahminde hatta ana rahmine düşmeden başlar. Ana rahmine düşmeden çocuğa eğitim vermek için anne baba helal bir gıda ile beslenen vücuda sahip olmalıdır. Haramlardan uzak yaşayacağız ki bedenimiz helal bir gıda ile beslensin. İşte öyle bir anne ve babadan doğacak çocuk muhteşem olur.” dedi.

Çocukları yetiştirmede çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Erbaş, “Çocukların karakterliğini oluşumu, şahsiyetlerin oluşumu ve kişiliklerin oluşumu yüzde 60’ı 7 yaşından önce tamamlanır. 7 yaşından önce karakter ve şahsiyet oluşumunun yüzde 60’ı tamamlanıyor. Çocukları şahsiyetleri oluşurken etkilendikleri kimseler birincisi anne babalar, hocaları, büyükleri ve en son yaşadıkları çevre ile coğrafyalar etkiler. Coğrafyalar bile çocukları etkilediğine göre o zaman anne babalar, hocalar ve büyükler davranışlarına çok dikkat etmeleri lazımdır. Çünkü bizim her hareketimiz neslimiz ve çocuklarımız için bir eğitim sayılıyor. Çocuklarımızın yanında her türlü davranışlarımızı nasıl yapmamız gerektiğini çok iyi bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Havalimanı’nda düzenlenen törenle 190 kişilik ilk hacı kafilesi, yak..
İlahiyatçı Muhsine İpek, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada anneli..
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayapınar Belde Belediye Başkan..
Cuma Hutbelerinde “Vakıf: Yaratan'a Hürmet, Yaratılana Merhamet” konusu..
Batman Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 100’üncü Yıl TPAO İlkokulu öğrencile..
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Sami..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=