Lütfen bekleyin..



Kızılay’dan kan bağışlayanlara iftar

01 Temmuz 2016, 13:40 - Okunma: 2160

Kızılay Batman Şubesi, 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' nedeniyle kan bağışçılarına yönelik iftar programı düzenlendi.

'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' dolayısıyla Kızılay tarafından iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Türk Kızılay'ı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Tezdiğ ile Hüseyin Can'ın yanı sıra kan bağışçıları katıldı.

İftar programı Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, okunan ezanın ardından oruçlar açıldı.

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Atatürk Havalimanı’nda  düzenlenen canlı bomba saldırılarına değindi.

Saldırganların adı ne olursa olsun hepsinin aynı olduğunu belirten Vali Deniz, “Bazen bunun adı DAEŞ, PKK ve bazen DHKP-C bunların hepsinin ipi bir yerde. Ne zaman düğmeye bastıklarında bunlar hareket ediyorlar. Amaçları bu ülkenin büyümesini gelişmesini, kalkınmasını engellemek birlik ve beraberliğimizi bozmak.” dedi.

Türkiye yabancı ülkelere en fazla yardım eden bir ülke olduğunu dikkat çeken Vali Deniz, konuşmasını devamında şunları söyledi: “ Burada Kızılay’ımız devletimizin bu çabaları içerisinde yurt dışında ve yurt içerisinde birçok hizmetlere gerçekten önderlik ediyor.  148 yıldır bu coğrafyada nerede bir sıkıntı varsa ise nerede bir deprem, sel, afet, savaş var ise ilk önce Kızılay’ımız gidiyor. Burada da Batmanlı kardeşlerimiz kan vererek insanlara belki can veriyorlar, bir hastalıktan kurtarıyorlar, bir insanlık dersi veriyorlar. Bizim temelimizde paylaşmak var, paylaştıkça insanlar daha mutlu olurlar. Paylaşmanın erdemi bir başkadır.”

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Can ise yaptığı konuşmada şöyle dedi: Can, ‘Güçlü Türkiye güçlü Kızılay’ sloganıyla çıktığımız yolda ülkemize, devletimize ve milletimize dün olduğu gibi bugünde güveniyoruz. Onun yanında yer almaktan da gurur duyuyoruz. Biz yine bu topraklardayız. Bu topraklar bizim, hiçbir zaman için de terk etmeyeceğimiz, bir karışını dahi. Son neferine kadar feda edebileceğimiz insanlığın olduğu topraklardır. O bakımdan ne kadar gurur duysak azdır. Her an her zaman Türk Kızılay olarak her konuda doğal afetlerde terör olaylarında, yangında ve savaş durumlarında olması gereken yerlerde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu tür hazırlıkları tamam, gerçekleştirmiş bir kuruma sahibiz. Bu bakımda teşkilatımızla ne kadar gurur duysak azdır.” dedi.  

Yapılan konuşmalardan sonra Batman 'da en çok kan bağışında bulunanlara plaket ve teşekür belgeleri verildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=