Lütfen bekleyin..



DSİ’den Balıklandırma Çalışması

25 Ağustos 2016, 10:06 - Okunma: 2180

Balıklar, DSİ Diyarbakır 10 Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından balık nakil tankları kullanılarak özverili bir şekilde baraja salıverildi.

Batman DSİ Şube Müdürü Bedi İleri yaptığı açıklamada, su kaynaklarının geliştirilmesinden sorumlu olan DSİ'nin, asli görevlerinin yanında mevcut kaynaklardan çeşitli yönlerden faydalanmak maksadıyla sorumluluk alanında bulunan  Batman Barajı göletine Atatürk Barajından getirilen yaklaşık 260 bin tane pullu sazan yavrusu bırakıldığını söyledi.

İleri açıklamasında, "Balıklar, DSİ Diyarbakır 10 Bölge Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Müh. Oktay Kılıç ve 103. Şube Müdürlüğümüzde İşletme Başmühendisi olarak görev yapan Ahmet Durmuş tarafından balık nakil tankları kullanılarak özverili bir şekilde baraja salıverilmiştir. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde koordine edilen balıklandırma çalışmaları ile Batman Barajındaki mevcut balık stoklarının korunması ve devamlılığın sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarının su ürünlerinden karşılanması hedeflenmektedir. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bu çalışmaların her yıl düzenli olarak yapılacaktır’’ dedi.  

dsi-sube-muduru-bedi-ileri.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklar ve iklim değişikliğinden dolayı bal veriminde..
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=