Lütfen bekleyin..



Hasankeyf'te genç çiftçilere hayvanlar dağıtılıyor

17 Ekim 2016, 14:32 - Okunma: 2003

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında genç çiftçilere hayvanlar dağıtılıyor.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi kapsamında binlerce lira hibe desteğiyle 12 çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş hayvan dağıtımına başlandı.

Teslimat sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ve çiftçiler hazır bulundu. ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere (Vêzrin), Palamut (Hırbekür), Çardaklı (Günde Kule), Büyükdere (Gırkebir), Saklı (Leppena), Irmak (Keferalp), Aksu (Hızo) ve Akalin (Alin) köylerinde bulunan çiftçilere büyükbaş-küçükbaş hayvancılık ve arıcılık projelerinde ismi çıkanlara hayvanların dağıtımı yapılıyor.

Uzundere, Palamut ve Çardaklı köylerine  arıcılık projesi için de arılar dağıtıldı. Akalin köyü sakinlerinden Fatma Aydemir'e küçükbaş hayvancılık projesinde 40 adet akkaraman koyunu verildi. Ayrıca Uzundere ve Saklı köylerine 2 genç çiftçiye küçükbaş hayvancılık projesinde ivesi koyunu verilecek.

Büyükdere ve Saklı köylerinde 2 çiftçiye büyükbaş hayvancılık projesinden besi danası, Irmak, Saklı ve Aksu köylerine bulunan 4 çiftçiye büyükbaş hayvancılık projesi kapsamında damızlık dişi düve verileceği belirtildi.

Projeyi hak kazanan çiftçilerden Fatma Aydemir, sevincini dile getirerek, koyunları çoğaltıp geçimlerini sağlayacaklarını ifade etti.

genc-ciftci-projesi.jpg

genc-ciftci-projesi-001.jpg

genc-ciftci-projesi-002.jpg

genc-ciftci-projesi-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=