Lütfen bekleyin..



DİKA Batman’a 225 Bin Euro AB Proje Desteği Kazandırdı

10 Kasım 2016, 15:26 - Okunma: 3198

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa hazırladığı proje sayesinde Batman’a toplam bütçesi 225 Bin Euro olan AB kaynaklı hibe desteği kazandırmış oldu.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Ajans tarafından hazırlanan “Ülkesine Katma Değer Katan Bilinçli ve Sağlıklı Gençlik ile Güzel Bir Geleceğe” adlı proje başarılı bulunarak hibe desteği almaya hak kazandı.

Ajans’ın Batman Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan, toplam bütçesi 225 Bin Euro olan projenin imza töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. 2016 kasım ayı itibariyle on iki aylık uygulama aşaması başlayan proje kasım 2017’ye kadar tamamlanarak hayata geçirilecektir.

Projenin amacı insan odaklı bir yaklaşımla TRC3 Bölgesi’nde genç nüfusun yoğun olduğu, hatta en genç nüfusun bu Bölge’de olduğuna dikkat çeken Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ en büyük yatırımın insan üzerine olması gerektiğini belirtti. Proje önemli bir farkındalık oluşturarak Batman'da yaşayan madde bağımlılarının istihdam edilebilirliklerini arttırıp, madde bağımlılarının yakınları ve risk grubundaki insanlarda bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Projenin temel faaliyetleri madde bağımlıları ile ilgilenecek profesyonellerin eğitimi, madde bağımlılarının temel becerilerinin geliştirilmesi, rehabilitasyon programları, mesleki eğitimler, bilinçlendirme faaliyetleri ve kültürel ve sosyal aktiviteleri içermektedir.

Projenin Batman’daki diğer paydaşları Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İşkur Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü’dür. Ayrıca sekiz yüz madde bağımlısı ve risk altındaki grup ile teması madde bağımlılığı olan elli kurum ve kuruluş hedef olarak belirlendi.

Bu proje ile birlikte Ajans için vazgeçilmez bir öncelik olan “Önce İnsan” sloganıyla kendisine şiar edindiği bir vizyon ışığında Bölge’ye hizmet etmeye devam edeceği belirtildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları hem yatırımcıyı hem..
Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile bir zincir mağazası ar..
Batman İŞKUR İl Müdürlüğü, iş ve kariyer fırsatlarına erişimi kolaylaştırma..
Batman'da faaliyet gösteren sekiz ayrı Küçük Sanayi Sitesi kooperatifin..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Batman Valiliği'nin organizasyonu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Valilik önü..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=