Lütfen bekleyin..



Mahsuplaşma Protokolü imzalandı

16 Aralık 2016, 02:25 - Okunma: 3411

Batman SGİM, TÜPRAŞ ve İl Özel İdaresi ile “Geçici İş Göremezlik Ödeneklerinin Mahsuplaşma İşlemlerine İlişkin Protokol” imzaladı.

Mahsuplaşma protokolü ile 5510 sayılı Kanunun 18. Maddesi ile verilen yetki çerçevesinde sigortalıların geçici iş göremezlik raporları ödemeleri için SGK İl Müdürlüğüne gelmeden kendi kurumları bünyesinde ödenmesinin sağlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, imzalanan protokolün sigortalılara işveren tarafından istirahatli oldukları dönemde ödenecek iş göremezlik ödeneklerinin işverenin SGK’ya olan prim ve prime ilişkin her türlü borçlarından mahsup edilmesine imkan sağladığını belirtti.

Ökten devamla, “Bu protokol ile vatandaşların iş göremezlik raporu için kuruma gelmelerine ihtiyaç kalmadı. Bununla birlikte zaman, işgücü ve emek kaybının önüne geçildi.” diye konuştu.

Batman Belediyesi ve TPAO Bölge Müdürlüğü ile de protokol imzalamak için görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Ökten, “Kurumumuzla toplu iş sözleşmesi imzalayan tüm kurumlarla geçici iş göremezlik protokolü imzalamak amacındayız” dedi.

mahsuplasma-protokolu-imzalandi.jpg

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Düğün sezonu olmasına rağmen mobilya satışlarında bekledikleri hareketliliğ..
Batman genelinde arsa, ev ve gayrimenkul fiyatlarında şu an durgunluk yaşan..
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=