Lütfen bekleyin..



18 bin kişiye iş kapasiteli kanal açıldı

22 Aralık 2016, 19:18 - Okunma: 1977

Batman’da düzenlenen törenle 18 bin kişiyi istihdam edecek 601 milyon TL’ye mal olan Sol Sahil Sulama Kanal Açılışı yapıldı.

Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan 151 Dev Eser arasında yer alan, 601 milyon TL’ye mal olan ve 18 bin kişiye istihdam sağlayacak Batman Sol Sahil Sulama Kanal Açılışı Canlı bağlantı ile saat 14.00 ‘da Aydınkonak Mahallesi DSİ P1 Pompa İstasyonunda gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, DSİ Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, kurum müdürleri, STK ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış törenine canlı bağlantıyla katılıp hayırlı olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Vali Ahmet Deniz, Sol Sahil Sulama Kanal Projesiyle ilgili bilgi verdi.

Vali Deniz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ana kanal uzunluğu 118 kilometre olan Sol Sahil Sulaması, 601 milyon TL’ye mal olmuştur. Bu projeyle 138 bin 360 dekar araziye sulama suyu sağlanarak Batman’ın bereketli topraklarına adeta bir nehir akacaktır. Bu muhteşem projeyle 18 bin kişiye istihdam olanağının yanı sıra çiftçilerimize de yılda 43 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlanacaktır. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Batman’a 3 adet taşkın koruma tesisi de kazandırılmıştır. Batmanımıza kazandırılan bu tesisler ve 151 tesisimiz ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Törenin ardından Cumhurbaşkanının talimatıyla aynı anda projelerin açılışı gerçekleştirildi.(İLKHA)

sol-sahil-sulama-kanal-acilisi--004.jpg

sol-sahil-sulama-kanal-acilisi--005.jpg

sol-sahil-sulama-kanal-acilisi--006.jpg

sol-sahil-sulama-kanal-acilisi--007.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=