Lütfen bekleyin..



Üniversite öğrencileri Halep için kermes açtı

24 Aralık 2016, 00:30 - Okunma: 2262

Batman Üniversitesi öğrencileri tarafından Halep’teki mazlum halka yönelik kermes açıldı.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İslami Gençlik Platformu ve Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi öğrencileri, Halep’teki mazlum halk için kermes açtı.

Batman Park AVM önünde açılan kermese halk yoğun bir ilgi gösterdi.

Açtıkları kermes ile ilgili bilgi veren Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temsilcisi Mehmet Özdemir, üniversite öğrencileri olarak Halep halkı için kermes düzenlediklerini söyledi.

Üniversite içinde birkaç günlüğüne kermes yapmak istediklerini fakat üniversitenin kendilerine izin vermediğini belirten Özdemir, “Kermesimizi üniversitede yapmak isterdik, hem de birkaç gün olarak, fakat üniversitemiz buna izin vermedi. Ayrıca İslami İlimler Fakültesi olarak da girişimlerimiz olmuştu lakin, üniversite yönetimi tarafından bu girişimimiz red edildi. Biz de valilik tarafından Batman Park önünde 2 günlük bir kermes izni aldık. Valiliğin dilekçemize geç cevap vermesi üzerine bir günümüz gitti, sadece bugün kermesimiz olacak. Sağ olsun kardeşlerimiz Halep için seferber oldular.” dedi.

Halep için ellerinden gelen tüm gayreti yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, “Bizler burada toplanan paralarla ümmetin şu an kanayan yarası olan Halep’e bir nebze de olsa ağrılarını dindirme çabasındayız. Bu toplanan paralarla inşallah biz sınıra gidip, bizatihi elden teslim etmek niyetindeyiz. En azından vicdanlarımızın rahat olmasını istiyoruz. Öbür tarafa gittiğimiz zaman en azından alnımızın ak olmasını, güzel bir şekilde Allah’u Teala’ya hesap vermek istiyoruz. Bu amaçla Allah rızası için, kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık ve böyle bir kermes düzenledik.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA)

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Siyonist işgal rejimi, batılı ülkelerin desteğiyle yaklaşık 8 aydır Filisti..
Batman Gercüş’ün Yayladüzü (Gundik) köyünde geleneksel olarak her yıl bir k..
Gazeteci Veysi Demir, oğlu Eğitimci Hüseyin Demir’i evlendirdi.
Batman'da onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi aileye giyim ve ayakkabı yard..
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=