Lütfen bekleyin..



Milli Eğitim İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

28 Aralık 2016, 01:40 - Okunma: 2810

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İl Danışma Kurulu Toplantısı' Vali Ahmet Deniz başkanlığında Öğretmen Evi konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, eğitim sendikaları temsilcileri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

“Eğitim ve Öğretim Hizmetlerinin İl Düzeyinde Sürdürülmesinde Karşılaşılan Sorun ve Çözüm Önerileri”gündemiyle toplanan İl Danışma Kurulu Toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

milli-egitim-il-danisma-kurulu.jpg

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, yılda iki defa yapılan toplantıya başta Vali Ahmet Deniz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Vali Deniz “Eğer kendimize bir hedef belirlediysek gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olmak istiyorsak mutlaka ama mutlaka eğitimde başarıyı yakalamak zorundayız.”

170 bin öğrencinin eğitim aldığı ilimizde neler yapılacağı konusunda en üst düzeyde katılımın gerçekleştiği bu tür toplantıların önemine dikkat çeken Vali Deniz, eğitim alanında özellikle yerel yönetimlerin yapacağı katkıların gerekliliğine vurgu yaparken. Şehir planlamasında eğitim için ayrılan alanların yetersiz olduğu ve bu konuda belediyenin yapacağı çalışmaların önemli olduğunu belirti.

İlimiz genç bir nüfusa sahip ve her geçen gün nüfusu hızla artan bir kenttir. Hızla artan öğrenci sayımıza paralel olarak eğitim yatırımlarımızı da artırmamız gerektiğine değinen Vali Deniz, özellikle son yıllarda İlimizde çok ciddi oranda eğitim yatırımları gerçekleştirilmekte olduğunu, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha rahat ortamlarda eğitim alabilmeleri için bizlere düşen görev çok çalışarak gerekli plan ve projeleri zamanında hayata geçirmektir. İlimizdeki okul öncesi eğitim oranının yükseltilmesi için “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum”  projesi sayesinde okul öncesi eğitim oranında elde ettiğimiz başarı sayesinde ilimiz örnek bir şehir olarak gösterilmektedir. Yürekli ve özverili bir şekilde inanarak yapılan çalışmaların sonunda muhakkak başarı elde edileceğini ifade etti.

 Daha sonra eğitim ve öğretim hizmetlerinde karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerine ilişkin söz alan katılımcıları dinleyen Vali Deniz,  toplantıya ilişkin notlar aldı.

Konuşmaların ardından Vali Deniz, toplantıyı düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  •  
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailenin korunmasına yönelik aylık eğitimler veren İdeal Eğitim Vakfı (İDEV)..
İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürünün, öğrencisinin silahlı saldı..
Batman'da bir öğretmenin görevi başındayken bir öğrenci velisi tarafınd..
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği "Genç Nida Ku..
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=