Lütfen bekleyin..



TÜMSİAD Batman: Bu Destekler Can Suyu Olacak

25 Ocak 2017, 19:48 - Okunma: 2911

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, Başbakan tarafından açıklanan ve Batman'ın da içinde bulunduğu cazibe merkezleri destek paketi hakkında bir açıklama yaptı.

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici; açıklanan desteklerin bölge için can suyu niteliğinde olduğunu ifade ederek, özellikle son dönemlerde yaşanan olumsuz durumlardan sonra işletmelerin gerçek anlamda zorlandığını, yatırımların sekteye uğradığını belirterek, dün açıklanan 20 milyarlık destek paketiyle yatırımcıların büyük moral bulduğunu dile getirdi.

 

"Açıklanan destekler, bölge için şimdiye kadar planlanan iş olanaklarının oluşması, özellikle istihdamının artması ve kalifiye iş gücünün oluşturulması gibi başlıkların getireceği faydayı maksimize edecektir. Teşvik ve yatırım planları ile Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki fabrika, makine, teçhizat ve ticarethane gibi üretim yerlerinin kurulmasında sağlanacak sıfır faizli krediler, bölge iş insanlarına da can suyu niteliğinde olacaktır. Bu can suyu da bölgesel kalkınma ve istihdam farklarını büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte bu faizsiz krediler, ücretsiz arsa tahsisleri ve diğer bölgede bulunan yatırımcılar için de cezb edici bir faktördür, 2023 yılı hedeflerimize ve kalkınmamıza büyük katkı sağlayacaktır.

 

TÜMSİAD olarak bu desteklerden yararlanmak isteyen gerçek yatırımcılarımıza tavsiyemiz, fizibilite çalışmalarını iyi yapmaları ve talep edecekleri destekler konusunda  kalkınma ajansı yetkilileriyle mutlaka görüşmeleridir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2025 yılını..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, oda ..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, üye esnafın..
Altın fiyatlarının son aylarda hızla yükselmesi, yaklaşan yaz mevsimiyle bi..
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Batman Esnaf ve Sanatkârla..
Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEBD) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Değirme..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=