Lütfen bekleyin..



Aksoy: ‘İluh Deresi Rüyalarımda’

06 Şubat 2017, 18:55 - Okunma: 1739

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Radyo Yüksel’de yayınlanan bir programa katılarak , Belediye çalışmalarını hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy Radyo Yüksel’de çalışmalarını anlattı.

‘Belediye kaynaklarını tasarruflu kullanmak zorundayız’

Belediye kaynaklarının nasıl kullanılacağını ve halkın memnuniyetinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, “Belediye kaynakları Batman halkının vergileri ile yaratılan kaynaklardır. Kamu kaynaklarını çok dikkatli kullanmak zorundayız. Bunun için iyi niyetli ve dürüst olmak zorundayız. Hata yapmak gibi bir lüksümüz yok. Tüm belediye çalışanlarımdan da istirhamım budur. Belediye kaynaklarını çok tasarruflu ve çok dürüstçe kullanmak zorundayız. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak zorundayız. Bu da yeterli değil. Hizmeti verenlerinde memnuniyeti de bizim için önemli. Her belediye çalışanın da işini  yaparken hakkını alması, işini keyifle yapması , işine ve kendisine  saygı duyması ve kendisine de saygı duyulduğunu ve değer verildiğini bilmesi, bizim için de  çok önemlidir” dedi. 

 

‘Halkımız her şeyin en iyisine layıktır’

Yasalara, hukuka ve ahlaka uygun çalışmak zorunda olduklarını belirten Aksoy, “Biliyoruz ki bu halk bu insanlar, her şeyin en iyisine layıktır. Tarihi ile, inancıyla, altın kalpliliğiyle, misafir perverliği ile, yüreği ile, gönlü ile bizim insanlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Onun için bizim sorumluluğumuz büyük. Bunun bilincindeyiz ve bu bilinçle kaynaklarımızı kullanmaktayız. İdari anlamda, ekonomik anlamda , ahlaki anlamda düzgün işler yaparsak, düzgün düşünürsek iyi niyetli olursak İnşallah yapamayacağımız bir şey olmayacak. Hem ülkemizi, hem de kentimizi çok güzel günlerin beklediğine inanıyorum. İnanmak yetmiyor tabi, bunun için de gerekli çabayı göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘İluh Deresi geceleri rüyalarıma giriyor’

İluh Deresinde yapılacak olan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Aksoy, “İluh Deresi geceleri rüyalarıma giriyor. İluh Deresine DSİ  üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması devam ediyor. Diğer İki bölümün ihalesi yapıldı. İluh Deresi’nin sağında ve solunda, 50 m  ila 120  metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlar da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla irtibata geçtik.  Bunlar yapılamayacak, olmayacak, hayal ürünü şeyler değil. Yıllardır bunların yapılamamış olması, bunların yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iletişim içindeyiz. Bu konu ile ilgili önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir heyetle kentimize gelecek. Artık somut adımlar atılmaya başlandı. Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek, yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman çayından su pompalayarak, etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh deresini Batmanlıların hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklar ve iklim değişikliğinden dolayı bal veriminde..
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=