Lütfen bekleyin..



"Sürücüler çöplerini yol kenarlarına atmamalı"

25 Şubat 2017, 23:51 - Okunma: 1845

Batman çevre yollarında temizlik çalışmaları yapılırken, yetkililer, sürücülerin çöplerini yol kenarlarına atmaması gerektiğini belirtti.

Batman Karayolları 97'nci Şube Şefliği, şehrin daha temiz olabilmesi için "çevre temizlik seferberliği" ilan etti.

Bu kapsamda çevre yolunda temizlik çalışması yapan personeller, refüj ve yol kenarlarına atılan pet ve cam şişe, ambalaj ve poşet benzeri çöpleri topladı.

Temizlik çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan karayolları yetkilileri, şehir dışındaki yolların da çevre temizliğinin sağlanması adına temizlik seferberliği ilan edildiğini söyledi.

Refüj ve yol kenarlarındaki çöplerin aynı zamanda kötü görüntülere sebebiyet verdiğini vurgulayan yetkililer, bunun şehre gelen yerli ve yabancı turistler nazarında kentle ilgili kötü intiba uyandırdığını ifade etti. Yetkililer, "Temizlik, mıntıka çalışması yapıyoruz. Orta refüj ve kaldırım kenarlarındaki çöpleri topluyoruz. Gelen giden araçların attığı ya da rüzgârın getirdiği poşetleri, petleri toplayıp, çevreyi temizlemeye çalışıyoruz. 9 kişilik bir ekiple çevre yollarında bu temizliği yapıyoruz. Haftada 2 sefer çevre yollarının temizliğini yapıyoruz. Şehrimizin temiz olması hepimize fayda sağlar." dedi.

Şehrin temiz kalabilmesi için sürücülerin hassasiyet gösterip çöplerini yol kenarlarına atmamasını isteyen yetkililer, çöplerin en yakın çöp kutusuna bırakılması gerektiğini belirtti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=