Lütfen bekleyin..



Sinekle mücadele çalışması başladı

06 Mart 2017, 20:38 - Okunma: 1944

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yaz/kış demeden kanalizasyon ve mazgallardaki ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevsimsel koşulları göz önünde bulundurarak çalışmaları arttırdı.
Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Batmanlıların rahat bir yaz geçirmesi için çalışmaların sıklaştırıldığını” söyledi.

Hayvancılığın yapıldığı çalışıldığı mahallelerde karasinek larvaları, diğer yerlerde ise sivrisinek larvalarının üreyeceği hayvan gübrelikleri, birikinti sular, çöp alanları ve sahası, İluh Deresi, Batman Çayı ile dere yataklarında ilaçlamalar aralıksız sürecek.
Başkan Vekili Aksoy: “İlaçların kalıcılık sürelerine bağlı olarak yıl boyunca devam edecek çalışmaların Nisan ayı başlarında ergin karasinek, Mayıs ayında da ergin sivrisineklere karşı ekip sayısı arttırılarak süreceğinin” altını çizdi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhuriyet tarihinin 8'inci ve bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsaml..
TEMA Vakfı Batman İl Temsilciliği, kentteki doğa koruma faaliyetlerini yayg..
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince ocak ayı boyunca satış, topl..
Batman'da Ocak ayında yapılan denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet tes..
Batman'da yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zor..
Batman'ın Gercüş ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta..

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=