Lütfen bekleyin..



Birinci Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

19 Mart 2017, 19:49 - Okunma: 26093

Batman Belediyesi bir ilki gerçekleştirilen Halk Koşusu ile Uluslararası yarı maraton ilki sona erdi.

Batman Belediyesi bünyesinde ilki gerçekleştirilen Halk Koşusu ile Uluslararası yarı maraton sona erdi. Halk Koşusuna katılan sporseverler Batman Park AVM’den Belediye önüne kadar 3 kilometrelik bölümü tamamlamak için ter döktü.

 

Yarı Maraton Koşusunun startı ise 21 kilometre olarak belirlendi. 411 sporcu arasında 111 kadın ve 300 erkek sporcunun katıldığı yarı maratona 2 Kenyalı Kadın, Kenya asıllı Etiyopyalı 4 erkek katıldı.

 

Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirildi.

 

131 forma numarasıyla Etiyopya'dan katılan Getave Gelaw 1 saat 06 dakika 22 saniyelik derece ile birinci, 252 forma numarasıyla Türk atlet Serkan Kaya 1 saat 06 dakika ve 25 saniye ile ikinci ve 10 forma numarasıyla Etiyopya'dan katılan Fetene Alemu Regesa ise 1 saat 06 dakika 51 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

 

Kadınlarda Esma Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Fadime Çelik ise üçüncü oldu. 65 yaş üstü kategoride ise yarışmayı Kıbrıs Gazisi Hasan Uludağ birincilikle tamamladı.

 

Halk koşusunda 146 numara ile Ferhat İlimen birinci, 40 numara ile Vedat İlhan ikinci ve 37 numara ile Ömer Faruk Arı da üçüncü oldu.

 

Maratona Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yrd. Doç. Dr. H. Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri de hazır bulundu.

 

Gazetecilere açıklama yapan Vali Ahmet Deniz, Uluslararası Yarı Maraton'un, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin'den sonra Türkiye'de yapılan beşinci maraton olduğunu söyledi.

 

Maratonun kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Vali Deniz, şunları kaydetti: "Demek ki huzur olunca her şey oluyor. Bize düşen de şehrimizin huzuruna sahip çıkmak, şehrin güzelliklerine sahip çıkmak. Spor yapılan bir şehir olmak istiyoruz, sporla anılmak istiyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat verildiğinde başarı zaten geliyor. Batman güzel, huzurlu, yürekli, vatanına milletine bağlı insanların yaşadığı bir şehir"

 

Batman’ın sadece maraton ile değil, tüm branşlarda organizasyon çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin ise: “Son dönemlerde ilimizde ve bölgemizde spor organizasyonlarının yapılıyor olması hepimiz adına onur ve gurur vericidir. Batman Belediyesi olarak özellikle son 6 ayda birçok spor branşında Türkiye genelinde yapılan, uluslararası yurt dışında yapılan organizasyonlara sporcular kazandırdık. Bu sporcularımız milli takımlarda mücadele ediyor. Bu ilimiz adına gurur verici. Valimiz ve Belediye Başkanımız Ertuğ Şevket Aksoy'a da teşekkür ediyoruz. Uluslararası bir maraton yapalım mı dediğimizde Valimiz ve Belediye Başkanımız her türlü olanağı ve desteği sundular. Batman'da sadece maraton değil tüm branşlarda bayan ve erkek sporcularımızın katılımıyla bütün branşlarda organizasyonlara imza atacağız. Bunun planlarını şimdiden yapıyoruz. Batman gerçekten de bu güzellikleri hak ediyor. Batman inşallah bundan sonra sporla, sosyal faaliyetlerle anılacak. Bizim bölgemizde çok büyük genç nüfus potansiyeli var. Umut ediyorum ki bu genç nüfus potansiyeli Türk spor camiasına büyük katkılar sağlayacaktır. Yarışma için toplam 70 bin TL maddi ödülün yanı sıra başka ödüllerimiz de olacak. Erkek ve bayanlarda birinci gelen yarışmacılara 5 bin TL, dereceye giren diğer yarışmacılara da ödüllerimiz olacak. Atletizm Federasyonu da bu konu da bize yardımcı oldu. Ödül dağıtımında en adaletli maratonun bu olduğunu o yüzden de bu katılımın İstanbul maratondan sonra en ciddi sayıda katılımın olduğu maratonun Batman maratonu olduğunu öğrendik. Bizim için mutluluk oldu. Şuanda yurtdışından ve hemen hemen Türkiye'nin her yerinden katılım oldu. İnşallah bu mutluluk daim olur” dedi.

 

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da : "Belediyemiz ve ekibine teşekkür ediyoruz. Batman’da böyle güzel bir organizasyonun yapılması, Uluslar arası spor organizasyonuyla gündeme gelmesi bizim için mutluluk verici bir olaydır. Organizasyonda emeği geçenleri ve tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel organizasyonlarla bir araya geliriz” ifadelerinde bulundu.

 

 

İlk 20’ye giren sporcuların forma numaraları, adı ve soyadı şöyle;

 

    4   Argachew Assefa TOLA

393   Sabahattin YILDIRIMCI

  64   Saffet ELKATMIŞ

    3   Kefyalew Deja BURUSE

193   Tilahun ALİYEV

138   Sulti Gure TIMBRE

268   Ömer ALKANOĞLU

  78   Mustafa İNAN

263   Veysel ASLAN

  39   Orhan EREN

499   Esma AYDEMİR

  90   Yusuf ÖZDEMİR

255   Osman ÇELİK

270   Çiya ÖZTÜRK

269   Serdar ÇETİN

379   İbrahim İPEK

184   Hasan TAŞ

361   Erkan TANİŞ

330   Murat TEKEK

  47   Şeyma YILDIZ

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı Batman..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Petro..
TPAO'ya devrinden sonra yeni yönetim TPAO Kristal Park tesislerinde gaz..
Batman'ın profesyonel ekibi Petrolspor, 9 yıl aradan sonra tekrar TPAO ..
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Batman Petrolspor'da devir işlemlerinin r..
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'’nu ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=