Lütfen bekleyin..



Yaşam Park açıldı

09 Nisan 2017, 16:16 - Okunma: 2352

Batman’ın en büyük parklarından biri olan Çamlıtepe Mahallesi’ndeki Yaşam Parkın açılışı yapıldı.

Batman Belediyesi tarafından yapılan Çamlıtepe Yaşam Parkı Vali Ahmet Deniz’in katılımıyla hizmete açıldı.

 

Yaşam Parkı açılış programına Vali Deniz’in yanı sıra Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, bazı kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Dicle Kalkınma Ajansı’nın “Kentsel ve Çevresel Alt Yapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında 26 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve içerisinde yürüyüş parkuru, çeşitli spor sahaları ve sosyal dinlenme alanlarının bulduğu Çamlıtepe Yaşam Parkı’nın açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Deniz: “Batman’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için birçok alanda güzel hizmetleri halkımıza sunuyoruz, Batman halkı hizmetlerin en iyisine layıktır, ÇamlıtepeYaşam Parkı halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Vali Deniz Yaşam Parkı’nın yapımına katkı sağlayan Batman Belediye Başkanlığı, Dicle Kalkınma Ajansı ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

 

Parkın açılışa katılan aileler ile yakından ilgilenen Vali Deniz, kendileri ile bir süre sohbet etti.

 

Daha yeşil bir Batman’ı hedeflediklerini vurgulayan Vali Deniz güzel ilimizde yeşil alanların artması için tüm kurumlarımız ile el biriliği içerisinde çalışacaklarını belirtti.

 

Çamlıtepe Yasam Parkı içerisinde spor tesislerinin yer aldığı halı sahada bulunan çocuklara futbol topu hediye eden Vali Deniz çocuklarla kısa bir süre futbol oynadı.

 

Çamlıtepe Mahallesinde 2015 yılında hazırlanan Park, 2016 yılında toplam 26 bin metrekare alana kuruldu. Bunun yüzde 25’i Batman Belediyesi, geriye kalan meblağ ise DİKA tarafından karşılandı.

Parkta, bisiklet yolu, yürüme yolları, basket sahası, futbol sahası, tenis kortu, sergi salonu, dış mekan kondisyon aleti, çocuk oyun grubu, soyunma salonu, şelale ve gölet ile 5 bin adet bitki bulunuyor. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=