Lütfen bekleyin..



'Kutlu Doğum her sene bir irfan ziyafetine dönüşmektedir'

30 Nisan 2017, 22:43 - Okunma: 2683

Batman'da Şeyh Muhammed El Haznevi Camii Erkek Kur'an Kursu tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum programında, Kutlu Doğum etkinliklerinin her yıl bir irfan ziyaretine dönüştüğü belirtildi.

Batman'da Şeyh Muhammed El Haznevi Camii Erkek Kur'an Kursu tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı bir program düzenlendi.

Şeyh Muhammed El Haznevi Camii'nde düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı A. Vahap Asma, İl Müftüsü Turgut Erhan, Diyarbakır Merkez Vaizi İbrahim Halil Şimşek, Peygamber Sevdalıları Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti Şube temsilcileri, Mardin Kabala Müderrisi Molla Vezir Aslan ile vatandaşlar katıldı.

Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Şeyh Muhammed El Haznevi Camii Kur'an Kursu Yöneticisi İdris Aktürk, Hz. Peygamber'in güzel ahlakından bahsetti.

Aktürk, "Şüphesiz Resulullah Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gün sıradan bir gün değildir. Hz. Resulullah'ı anmak milletimizin kalbinde daima var olmuştur. Toplumdaki her ferdimizi bir araya getiren en büyük sevgi Resulullah'ın sevgisidir. Kutlu Doğum her sene bir bilgi, aydınlanma ve irfan ziyafetine dönüşmektedir. Yine birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmektedir. Kardeşlik duygularımızı Muhammed Mustafa'nın sevgisi etrafında birleştirmektedir. Aynı zamanda bütün İslam âleminde Müslüman kardeşlerimiz için manevi bir yenilenme haftasına dönüşmektedir. Peygamberimizi anlamak, doğru bilgiye dayanarak onun sünnetini, hayatını, hayat tarzını çocuklarımızla, gençlerimizle toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak ve yaşamakla olur." dedi.

"Peygamberlerin amacı insanları cennete layık bir kul haline getirmektir"

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Erhan, şunları söyledi: "Hiç şüphesiz yüce Rabbimiz insanoğlunu kâinata halife olarak göndermiştir. O göndermiş olduğu insanın da yeryüzünü imar, ihya edebilmesi, emin ve eman yurdu haline getirebilmesi için kitaplar ve örnek peygamberler göndermiştir. Bütün peygamberlerin ve kitapların amacı ve gayesi yeryüzünde insanoğlunu hem dünyada mutlu ve huzurlu kılmak hem de ebedi alemde cennete layık bir kul haline getirmektir."

Peygamberin insanları doğru yolu iletmesi için Allah tarafından gönderilen bir elçi olduğunu dile getiren Erhan, "Hz. Âdem'den Hz. Muhammed Mustafa'ya gelene kadar ve oradan da kıyamete kadar göndermiş olduğu bütün insanlık ve insanlara yüce Rabbimiz bütün insanlığın can, mal, din, nesil, akıl emniyetini muhafaza edebilmek için çaba ve gayret göstermeleri gerektiğini de aynı zamanda emretmiştir. Zira bir yurdun, memleketin, yerin emin ve eman yurdu olabilmesi tüm bu insanların doğuştan elde edebildiği ve cenabı hakkın bu emniyetlere insanoğlunun sahip çıkması için emretmiş olduğu ve bu doğuştan kazandırmış olduğu hürriyetlerin emin bir şekilde hayata geçirilmesine bağlı olduğunu da ifade etmiştir. Tüm insanların bu emniyetlere sahip çıkması gereken hususlardır. Garanti altına alınması gereken bu hususların alabora edildiği, insanların neslinin, akıllarının, malının, canının adeta güvence altında olunmadığı bir zaman diliminde Allah, peygamberi bunları yörüngesine oturtmak için göndermiştir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, caminin Kur'an kursu öğrencileri tarafından okunan ilahi ve kasidelerle devam etti.

Daha sonra program yapılan dua ve verilen ikramların ardından son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Gazeteci Veysi Demir, oğlu Eğitimci Hüseyin Demir’i evlendirdi.
Batman'da onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi aileye giyim ve ayakkabı yard..
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=