Lütfen bekleyin..



Köy okullarında okuyan öğrenciler müze ile tanıştı

03 Haziran 2017, 15:50 - Okunma: 3717

Batman'da Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe ve köylerde okuyan öğrenciler müze ile tanıştırıldı.

Batman Müze Müdürlüğüne bağlı gezici müze ekibi, “Müze Her Yerde” sloganı ile yürütülen proje ile şimdiye kadar Gercüş, Beşiri, Hasankeyf, Kozluk ve Sason ilçelerine bağlı 12 köy okulunda çocukları müze ile tanıştırdı.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Asmadere İlkokulunda gerçekleştirilen etkinliklerde 2 uzman arkeolog görev yaptı.

Etkinliklere animasyon filmi ile başlanıp günümüzden 10 bin yıl önce insanların yaşayış şekli anlatılırken, yapılan sunumlarla günümüze kadar medeniyetlerin geçirdiği değişimler öğrencilere aktarıldı. Ayrıca paranın nasıl basıldığı öğrencilere uygulamalı bir şekilde gösterildi.

Müzeden götürülen imitasyon eserleri büyük merakla inceleyen öğrenciler, arkeologlar tarafından verilen bilgileri pür dikkat dinledi, 10 bin yıl önceki yaşamdan günümüz teknolojisine gelişini öğrenerek tarihi bir serüvene yelken açtılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan arkeolog Özcan Çiçek, Müzeler Haftası boyunca Batman’ın çeşitli ilçe ve köylerinde gezici olarak müze etkinliklerinde bulunduklarını söyledi.

Şu ana kadar 12 köyde çocukları tarihle buluşturduklarını belirten Çiçek, “Çocuklara 10 bin yıl önce insanların nasıl yaşadığını, ne koşullarda bugüne kadar teknolojinin geliştiğini anlattık. En sonunda para basma makinemizle çocuklara günümüzden 3-5 bin yıl önce insanların nasıl para bastığını gösterdik. Çocuklar çok memnun kaldılar. Bu projemiz ileriki dönemlerde Batman’ın bütün köylerinde gerçekleşecek diye düşünüyoruz. Projemizin amacı Batman müzesine gelemeyen uzak köylerin müzeyle tanışması, etrafındaki tarihi mekânlara ve tarihi höyüklerden haberleri olarak büyümemeleri ve çocukların bu tarihi mekânları korumaları ve tarihi esere nasıl sahip çıkacaklarını öğretmektir.” dedi.

Daha önce hiç müze ile tanışmadıklarını ve tarihi eserleri görmediklerini belirten öğrenciler, tarih hakkında bilgi sahibi olmalarından dolayı sevinçlerini dile getirerek, yetkililere teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

Erdoğan: Şimdi harekete geçme zamanı


Erdoğan: Şimdi harekete geçme zamanı


Erdoğan: Şimdi harekete geçme zamanı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi, Batman’ın il oluşunun 34'üncü yıldönümü münasebeti..
Toplumda okuma kültürünün çok zayıfladığını, okuyanların da daha çok gereks..
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=