Lütfen bekleyin..



Aksoy'dan "Dünya Çevre Günü" Mesajı

04 Haziran 2017, 17:46 - Okunma: 1959

Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, hiçbir zenginliğin sağlıklı bir nefesten daha değerli olmadığını söyledi.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Dünya Çevre Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla 5 Haziran gününün ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edildiğini ifade eden Başkan Vekili Aksoy, “İnsanlarımıza çevre bilincinin oluşturulması ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesi için kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’ münasebetiyle içerisinde bulunduğumuz çağda çevreye daha çok önem göstermemiz gerekiyor. Dünyamızda yaşanan hızlı sanayileşme, teknolojik gelişmeler, doğal kaynakların bilinçsizce tüketimi gibi nedenlerden dolayı çevre ve doğa büyük zarar görmüştür. Dünyada küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir” hatırlatmasında bulundu.

Sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıkça ekonomik zenginliğin hiçbir öneminin olmayacağına dikkat çeken Başkan Vekili Aksoy, "Dünyada üzerindeki hiçbir zenginlik, asla sağlıklı bir nefes ve sıhhatten daha önemli değildir. Temiz çevre ancak bilinçli bir toplumla ve çevre sevgisiyle mümkün olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya Çevre Günü'nü kutlar, sağlıklı, temiz bir çevre için herkesin elinden gelen çabayı göstermesini dilerim” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yağışların tahminlerin çok üstünde yağması nedeniyle Batman'da bu sene ..
Çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası..
Batman'da evlerinin bir bölümünü ya da belirli bir alanını ipek böcekle..
Geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklar ve iklim değişikliğinden dolayı bal veriminde..
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=