Lütfen bekleyin..



Anız uyarısı!

12 Temmuz 2017, 13:59 - Okunma: 1581

Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere uyarı yapıldı.

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından anız yangınlarının önlenmesi amacıyla yapılan yazılı açıklamayla çiftçiler uyarıldı.

Batman Valiliği tarafından 17 Nisan tarihli ve 2017/1 sayılı '2017 yılı Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri ile Biçerdöver Kontrol ve Denetim Hizmetleri Valilik Genel Emri' doğrultusunda 2017 yılı içerisinde, ikinci ürün ekilen yöreler de dâhil olmak üzere, her türlü anızın yakılması yasaklandığı hatırlatıldı.

Batman için önemli bir sorun olan anız yangınlarının önlenmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, 'Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısına ciddi zararlar veren anız yangınları toprak veriminin de büyük oranda düşmesine sebep olmaktadır. İlimizde ciddi bir şekilde hava kirliliğine de neden olan anız yangınlarının önlenmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz personellerince 7 gün / 24 saat esaslı yoğun denetimler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalar yürütülecek olup anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari para cezası kesilecektir.' denildi.

'Anız yakanlara bir milyon 108 bin 406 TL idari para cezası uygulanmıştır'

Anız yangınlarına ilişkin kesilen idari cezalar hakkında bilgi verilen açıklamada, 'Bu kapsamda yasağa uymayarak anız yakan ilgililer hakkında bir milyon 108 bin 406 TL idari para cezası uygulanmıştır. 2017 yılı için de 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında her dekar için 42,44 TL idari para cezası kesilecek olup söz konusu anızın sulak alan, orman alanı veya meskûn mahalde yakılması durumunda 212,20 TL'ye kadar idari para cezası uygulanacaktır. Bu konuda gerekli hassasiyetin tüm vatandaşlarımızca gösterilmesi önem arz etmektedir.' ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 

'15 Temmuz'da halk darbeyi bertaraf etti'

'15 Temmuz'da halk darbeyi bertaraf etti'

'15 Temmuz'da halk darbeyi bertaraf etti'

'15 Temmuz'da halk darbeyi bertaraf etti'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=