Lütfen bekleyin..



Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde CRT kalp pili uygulaması!

31 Temmuz 2017, 17:04 - Okunma: 4276

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Doktorları, ileri merkezlerde yapılan ameliyatlardan birini yaparak Batman’da bir ilki gerçekleştirdi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Doktorları başarılı ameliyatlarına birini daha katarak Batman’da bir ilki daha başardılar. Uzm. Dr. Mesut Gitmez operatörlüğünde, Bölge Devlet Hastanesi’nin anjiyo ekibi tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren operasyonda 65 yaşındaki kadın hastaya CRT kalp pili uygulaması ile kalp yetmezliğine destek verilerek, kalbin ani durma ve ritim bozukluklarında şok vererek kalbin çalışması amaç edindiği belirtildi

Operasyonla ilgili bilgi veren Uz. Dr. Mesut Gitmez şu ifadeleri kullandı: 65 yaşındaki Kadriye Kaya uzun yıllardır kalp yetmezliği tanısıyla takip edilip, çok sık yoğun bakım yatışları gerçekleştiği ve ölüm riskinin artması sonucu, hastaya kalp pilinin takılması uygun görüldü. Hastanın yaşam kalitesinin artması hastane yatışlarının ve ani ölüm riskinin azaltılması amacıyla CRT uygulamasının faydalı olacağını düşündük.”

 

Gitmez şöyle devam etti: “CRT Aslında özel bir kalp pilidir, ancak fonksiyonel olarak kalp pilinden farklıdır. Normal kalp pilinde tek ya da iki bağlantı kablosu yerleştirilirken, CRT’de 3 kablo bağlantısı gerekir ve en önemli bağlantı ise, kanı pompalayan sol karıncığa takılır. CRT uygulaması ile birlikte hasta normal günlük hayatına devam eder ve yaşam kalitesi artar. Hastanın kalp rahatsızlığına bağlı olarak hastaneye acil gitmeleri azalır. CRT uygulaması hastaların ömürlerini uzatır.” 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=