Lütfen bekleyin..



Batmanlı hacılar dualarla uğurlandı

11 Ağustos 2017, 20:57 - Okunma: 1852

Batman’da Hac kaydı olup kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan Batmanlı hacı adaylarının 167 kişiden oluşan ilk kafilesi Batman Havaalanından dualarla uğurlandı.

Batman’dan Medine’ye direkt uçuşla gidecek olan hacı adayları ve uğurlamaya gelen yakınlarına havaalanında Batman İl Müftüsü Turgut Erhan bir konuşma yaptı.

batmanli-hacilar-001.jpg

Dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah’a yönelmesi olan Hac ibadetinin önemine değinen İl Müftüsü Turgut Erhan, “Hac, imkanı olan her Müslüman'ın, belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadettir. Hac; tevhid, sabır ve ahlak eğitimidir. Hayatımızın en anlamlı yolculuğudur. Bu yolculuk; rahmet, uhuvvet, muhabbet, tefekkür, ibret, hikmet, dua ve yakarışlarla yüklüdür. Hac yolculuğu uzun ve kendine özgü zorlukları olan bir yolculuktur. Allah’a olan bağlılığın kalıcı olduğu şuuruna varmak ve Kabe’de söz vermektir. Hac, Müslüman olmanın sorumluluklarını hakkıyla yerine getirme taahhüdü ve bu taahhüde bağlı kalmaktır.” dedi.

batmanli-hacilar-003.jpg

Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde İl Müftüsü Turgut Erhan, “Haccınız Mebrûr, Amelleriniz Makbûl, Günahlarınız mağfûr olsun” diyerek yaptığı dua ile hacı adayları kutsal topraklara uğurlandılar.

batmanli-hacilar-002.jpg

Batman’dan kutsal topraklara gidecek ikinci kafile 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 14.05’te Batman havaalanından Medine’ye direk uçuşla hareket edecekleri açıklandı.

batmanli-hacilar.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=