Lütfen bekleyin..



Vali Deniz, "Tarla Günü" etkinliğine katıldı

08 Eylül 2017, 07:27 - Okunma: 1865

Vali Ahmet Deniz, Batman'da mısır hasadının başlaması nedeniyle Batman Ziraat Odası Başkanlığı tarafından merkeze bağlı Balpınar beldesinde düzenlenen "Tarla Günü" etkinliğine katıldı.

"Tarla Günü" programına; Vali Deniz'in yanı sıra Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Jandarma Komutanı, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
 
Tarla Günü" etkinliğinde, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Deniz birer konuşma yaptılar.
 
tarla-gunu-etkinligi.jpgKonuşmasında Batman'ın verimli topraklara sahip olduğunu belirten Milletvekili Hamidi, "Bu topraklarda her türlü bitki yetişiyor. Topraklarımız bereketli ve insanlarımız çalışkan. Son yıllarda gerek mısırda gerekse diğer tarım ürünlerinde hükümetimiz tarafından çiftçilerimize gerekli destekler veriliyor" dedi.
 
Daha sonra konuşan Vali Deniz,  tarım açısında bu yılın bereketli bir yıl olduğunu belirterek, hem mısır hem de buğdayda verimin yüksek olduğunu ifade etti.
 
Son yıllarda devletimizin desteğiyle hayata geçirilen sulama projeleri sayesinde ilimizde tarımda verimin arttığını vurgulayan Vali Deniz, hem tarımda hem de diğer alanlarda devletimiz tarafından ilimize büyük yatırımların yapıldığını belirtti.
 
Huzurun her şeyden daha önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, huzur olduğu sürece diğer sorunların üstesinde gelmenin daha kolay olduğunu vurguladı.
 
Çiftçileri anız yakma konusunda uyaran Vali Deniz, anız yakanlara karşı hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, "Anız yakma hem  doğayı tahrip ediyor, hem de çevreyi kirletiyor. Anız yakanlara en ağır şekilde cezayı yaptırımlar uygulanacaktır" dedi.
 
tarla-gunu-etkinligi-002.jpg

Konuşmaların ardından Vali Deniz, Milletvekili Hamidi ile birlikte biçerdövere binerek mısır hasadını başlattı.
 
Etkinliğin ardında beldenin parkında çeşitli spor dallarında eğitim gören gençlerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet eden Vali Deniz, mini golf oynayan çocuklara bir süre eşlik etti.

tarla-gunu-etkinligi-001.jpg


 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yağışların tahminlerin çok üstünde yağması nedeniyle Batman'da bu sene ..
Çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası..
Batman'da evlerinin bir bölümünü ya da belirli bir alanını ipek böcekle..
Geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklar ve iklim değişikliğinden dolayı bal veriminde..
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=