Lütfen bekleyin..



Umre kayıtları başladı

26 Ekim 2017, 16:13 - Okunma: 1759

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığının 2017-2018 yılı umre organizasyonu kayıtlarını başlatması nedeniyle açıklama yaparak, bu yılki umre fiyatlarının geçen seneyle aynı olduğunu söyledi.

​Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, umre kayıtlarının başladığını belirterek bu yılki umre fiyatlarının geçen seneyle aynı olduğunu söyledi.

Umreye gitmek isteyen vatandaşların İl ve İlçe Müftülüklerine müracaat edebileceklerini söyleyen Erhan, "Diyanet İşleri Başkanlığı 2017-2018 umre sezonunda fiyatları açıklayarak kalite ve güvenden ödün vermeden yılların vermiş olduğu tecrübe ile birlikte kayıtlara başlamıştır. Başkanlığımız bu yıl umre fiyatlarını geçen yıl ile aynı tutmuştur. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği özel 7 günlük umre fiyatlarını ise, geçen yılki fiyatlardan daha da aşağı çekerek 2 bin 150 TL olarak belirlemiştir." dedi.

Hayatın en anlamlı yolculuklarından birinin umre olduğunu ifade eden Erhan, "Servisli ve yürüme mesafeli turlarda umrecilerimize sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya paketi ve akşam yemeği tabldot usulü olmak üzere 3 öğün yemek verilecektir. Otel tip turlarda ise 2 veya 3 öğün açık büfe yemek imkânı sağlanacaktır. Odalarımız ise 2, 3 ve 4 kişilik odalar olmak üzere isteğe bağlıdır." diye konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda umre ücretlerinin TL üzerinden işlem yapılacağını belirten Erhan, "Geçen yıl alınan karar doğrultusunda bu sene de işlemler TL üzerinden yapılacak ve vade farkı olmadan 6 taksit imkânı sunulacaktır. İlimizde müracaat eden vatandaşlarımızın sayısı kafile sayısına ulaştığı takdirde ilimizden KUTSAL topraklara aktarma olmadan direkt uçuşlar yapılabilecektir." ifadelerini kullandı.

Kayıtlar ile ilgili bilgi için İl ve İlçe Müftülüklerine müracaatların yapılması gerektiğini aktaran Erhan, son olarak şunları söyledi: "0488 213 27 95 nolu telefondan veya resmi web sayfamız olan batman.diyanet.gov.tr ile hac.diyanet.gov.tr internet adreslerinden bilgi alınabileceği gibi elektronik ortamda kayıtlar da yapılabilmektedir. Umre ücreti, Başkanlığın belirlediği ilgili banka hesabına yatırılmalıdır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ücret talebinde bulunacak kişi veya kendilerini görevli olarak tanıtacak kimselere itibar edilmemesi ve bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları önem arz etmektedir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kurbanın, gönülleri birleştiren manevi bir köprü, Müslümanlar arasında muha..
Siyonist işgal rejimi, batılı ülkelerin desteğiyle yaklaşık 8 aydır Filisti..
Batman Gercüş’ün Yayladüzü (Gundik) köyünde geleneksel olarak her yıl bir k..
Gazeteci Veysi Demir, oğlu Eğitimci Hüseyin Demir’i evlendirdi.
Batman'da onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi aileye giyim ve ayakkabı yard..
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=