Lütfen bekleyin..



Batman’da 2 bin 270 kişi istihdam edildi

10 Ağustos 2015, 13:00 - Okunma: 2891

Batman’da İŞKUR tarafından 2015 yılının ilk 6 ayında 2 bin 270 kişinin istihdam edildiği açıklandı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürlüğü, Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu iller arasında 2’inci sırada yer alan Batman’da işsizliğin azalması ve istihdamın artması için çok sayıda proje hayata geçiriyor.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan İŞKUR il Müdürü Besim Eviz, 2015 yılının ilk 6 ayında 2 bin 270 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Ayrıca hayata geçirdikleri projelerden yararlanıp istihdam edilmek üzere devam eden kursiyer ve katılımcı sayısının ise 4 bin 246 olduğunu vurgulayan Eviz, “Batman’da 27 binin üzerinde işsizimiz var. Bu işsizlerin yaş ve öğrenim durumlarına baktığımızda daha çok genç işsiz, vasıfsız ve eğitim düzeyi düşük olan işsizlerimizdir. Dolayısıyla burada asıl sorun, hem eğitim düzeyinin düşük olması, hem de yaş olarak iş piyasasında deneyimsiz olan kişilerden olunması hasebiyle bir mesleksizlik önemli bir faktördür.” dedi.

“Yürütülen projelerde gençler istihdam ediliyor”

Batman’da işsizlik sayısının yüksek olduğunu, bu sayının azaltılması için çok sayıda proje yürüttüklerini belirten Eviz, “İşsizlik sayısı bize göre çok fazladır. Ama istihdam kurumu olarak işsizlikle mücadele kapsamında yaptığımız çalışmalarda azımsanacak rakamlar değildir. Bütçeler ve hükümetin verdiği imkânlar bakımından hakikaten ilimizde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada 2015 yılının ilk 6 ayında işverenin talep ettiği bin 555 kişiyi normal eleman olarak işe yerleştirdik. Yine projeler kapsamında ilk 6 ay içerisinde 700 kişiden fazla istihdam edildi. Gerek işgücü yetiştirme kurslarla, gerekse de işbaşı eğitim programı dediğimiz gençlere yönelik başlattığımız projeyle bu kişiler istihdam edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“Kurslarda eğitim görüp ücret alıyorlar”

Yaptıkları projelerde eğitim gören kişilerin ücret aldıklarını ifade eden Eviz, şöyle dedi: “2015 yılının ilk 6 ayında fiilen 4 bin 46 kişi bu projelerden halen istifade etmektedir. Engelli kursları, işbaşı eğitim programlarımız, girişimcilik kursları, istihdam garantili kurslarımız var. Gençler bu kurslarda hem eğitim görüyor hem de belirli bir ücret alıyor. Netice bunlardan yüzde 60’ı işe yerleştiriliyor. Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde yaptığımız çalışmalar var. Özellikle burada kadınlar hem eğitim görüyorlar ve hem de ücret alıyorlar. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni kabul edilen engelli projelerimiz var. 5 derneğin engelli projesi kabul edildi. Şu anda sözleşme aşamasındayız ve bunların yaklaşık 400 bin lira da bütçesi var. Engelli arkadaşlarımız hem eğitim görecekler ve hem de giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak.”

Ayrıca Eviz, ‘Bin Genç Bin İşveren’ projesi kapsamında yürütülen çalışmada İŞKUR il Müdürlüğü olarak Türkiye üçüncüsü, bölgede ise birinci konumda olduklarını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Etiketler : işkur, batman'da istihdam
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Düğün sezonu olmasına rağmen mobilya satışlarında bekledikleri hareketliliğ..
Batman genelinde arsa, ev ve gayrimenkul fiyatlarında şu an durgunluk yaşan..
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=